Cupcakes - kolafyllda chokladisar

kolafyllda chokladisar


Här kommer receptet på mina supergoda cupcakes!
Tänk på att anpassa frostingen och kolan efter hur många chokladisar ni tänker bjuda på just idag, för jag tror inte att det blir lyckat att frysa in dem med det i och på. Däremot så går det bra att frysa in chokladisarna och ta fram dem och piffa till dem när det är dags att äta dem!

Chokladis:

5 dl socker
4,5 dl vetemjöl
2 dl kakao
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
2 ägg
2,5 dl mjölk
1 dl olja
2,5 dl kokande vatten

Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop alla torra ingredienser i en stor skål. Tillsätt ägg, mjölk och olja. Vispa tills det är en jämn och fin smet och rör sedan i det kokande vattnet.

Häll smeten i 2/3 av formarna, (jag använde mig av 2 pappersformar till varje eftersom smeten blev väldigt flytande). Grädda i ca 20 minuter, prova med en sticka för att vara säker om de är färdiga.

Låt cupcakesen svalna på galler och börja med kolafyllningen.


Kolafyllning:

2,5 dl vispgrädde
60 gram margarin
1,5 dl socker
0,5 dl sirap
3 tsk vaniljsocker


Blanda margarin, grädd, sirap och socker i kastrullen. (jag tillsatte sirap eftersom jag aldrig fick den tjock utan) koka upp under omrörning (innebär att du måste röra hela tiden för att den inte ska bli bränd). Fortsätt att koka under omrörning tills dess att smeten är av lagom konsistens. Den stelnar till lite mer under de minuter den står och svalnar.
Låt fyllningen svalna i fem minuter. Ta cupcakesen och skär ut ett hål och spara locket (som om du gjorde en semla). Häll i fyllningen och sätt på locket igen.


Frostingen:

100 gram margarin
1 dl kakao
7 - 8 dl florsocker
0,5 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker

Smält margarinet, tillsätt kakao och vaniljsocker. Rör om. Blanda nu i mjölk och florsocker om vartannat. Klart att spritsa på =)

Smaklig fikastund!

Kommentera gärna så blir jag glad =)
Postat av: stina

mm, gott! ska prova snart någon dag.

2008-05-16 @ 13:19:50

Kommentera gärna så blir jag glad =)

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0