25 oktober vore bra, då kommer lönen...

I helgen har jag jobbat, lika kul som vanligt. Dock något trött när jag kommer hem...


Idag ville en tjej lägga handpenning på en jacka, det fick hon gärna göra.
När jag frågade om det räckte att den låg till14 oktober svarade hon "Nä, alltså, det vore bra om jag kunde hämta ut den typ 25 oktober istället, eftersom det är då lönen kommer".
Jag sa att det gick bra.

Men hallå, det är den 28 september idag, det betyder att hennes lön kom in på hennes konto för 3 dagar sedan.

Jag tror att hon får en tuff månad framför sig.

man vet att man...

...varit tillsammans (för) länge när man köper varsin godispåse.
Är man singel köper man en egen.
Är man nykär köper man gemensam.
Vill man få ha sitt godis i fred så har man varit tillsammans länge.

...är en ung lärare när tjejerna i 5:an tycker att man har en fin tröja.

...är gammal när klockan är 22:01 en fredag och man borstar tänderna.

vinter redan?

3.0 grader visade bilens termometer när jag klev ur bilen, utan jacka, i vaggeryd imorse.

SVINKALLT!

Om vardagen

De är något som har hänt. Jag har tappat blogglusten, internetsuget och orkar inte heller slösurfa. Glömmer till och med att besöka min favoritblogg.

Jag börjar hitta mina rutiner i vardagen med både jobb och fritid, vilket är skönt.
Jag försöker att inte ta med jobbet hem. Ibland har jag det i tankarna, men jag är färdig med planering och allt sådant när jag lämnar jobbet. Jag vill inte att jobbet ska gå ut över min fritid! När jag är på jobbet ska jag jobba och när jag är hemma vill jag vara ledig. Jag tror även att Rickard skulle bli galen om jag varje kväll satt och jobbade här hemma.

Rutinerna hänger tyvärr i även på helgen. Imorse vaknade jag 06:19. Hur normalt är det?!
När jag däremot på veckodagarna ställer klockan på 05:55 kan jag mycket väl ligga och slå bort larmen (japp, jag har minst 2 väckarklockor som ringer ungefär var tredje minut...) tills Rickard kommer in och säger med arg ton att klockan är halv sex.

Förra veckan var det lägerskola vilket innebar 4 mils cykling (2 dit och 2 hem). Eftersom jag inte hittar i Vaggeryd fick jag cykla sist och se till så att ingen kom efter.
Efter ungefär 3 km gick en cykel sönder och jag och några elever fick invänta en bil som plockade upp eleven inklusive cykel. 
2,5 timmars sömn är inte helt optimalt för mig, men många av de äldre lärarna har sagt att det är tur att jag är ung för då klarar man det. Klart jag klarar det, men jag föredrar ändå fler timmars sömn.
Det finns mycket att säga om lägerskolan.

Är man helt frisk om man klockan 7 på morgonen går upp och väljer mellan att stryka tvätt eller brodera. Stryka tvätt är det tråkigaste jag vet, men eftersom Rickard tvättar är det min uppgift att stryka. Det värsta (vad gäller tvätt, annars finns det inte så mycket som är dåligt) med min fästman är att han är controller och förbrukar 5 skjortor i veckan. Vilket är mycket jobbigt att stryka, det som är bra är att hans kostymer måste tvättas på kemtvätt.

Har jobbat 19 dagar i rad nu, så idag ska jag njuta av en ledig dag. Det vankas kräftskiva!

RSS 2.0