Lista

Ta fram din mobil, gå in på kontaktlista

Har du kysst nummer 7?
Nej, haha. Det är en jobberkompis juh.

Brukar du hänga med nummer 19?
Noop, men hon ger mig vikariejobb ibland.

Gillar du nummer 26?
Ja väldigt mycket. Har dock inte sett henne på många år...

Är nummer 15 din bästis?
Nej det var min arbetsplats i 10 år.

Är nr 11 en sötnos?
Verkligen! Min lillebror!

Älskar du nr 10?
Nej. Det är en kursare.

Är nr 20 bra?
nja. Han var inte bra för mig iaf.

Har du träffat nr 9 i veckan?
Nej hon bor i en annan värdsdel just nu.

Har nr 16 gått i samma klass som du?
noop

Vet du om nr 31 har ett förhållande?
Hon har ett förhållande =)

Nytt kapitel


Linköping


Ikväll har jag påbörjat nästa kapitel i mitt liv och lagt ett annat bakom mig. Jag måste säga att det känns för jävla bra!

Idag tog vi pärlan med ett preem-släp upp till Linköping för att hämta hem det sista i lägenheten där uppe. Jag borde nog inte kalla det lägenhet, ruckel passar bättre. Det är det skabbigaste ställe ni kan tänka er och som jag har skrivit i tidigare inlägg så är det som att bo i samma rum som grannarna fast att jag inte ser dem.

Det kändes inte ens vemodigt att ta hem det sista och att lämna nycklarna till Stångåstaden i deras brevinkast. Det var en befrielse. En väldigt skön känsla att lämna den staden bakom sig och gå in på ett nytt kapitel.

Mycket har varit bra och roligt i Linköping och jag har många härliga minnen därifrån.
Som i Juli 2003 när jag och mamma satt på en parkbänk bredvid alkisarna vid åhlens och ringde på lägenheter och fick en lägenhet i Gottfridsberg. Första tiden med nollegrupp nio, vilken nollegrupp och Florian som jag trodde var fusknolla, men som istället blev årets nolla.
Innebandyn med Smala Sudden, för att inte tala om alla fester med Hurteriet och laget. Den ständigt nyktre Daniel som alltid kom när någon var för full. Alla pysselstunder med slöjdarna. Bengan på sjukvårdsupplysningen som var till stort stöd en natt. Jocke och Heinos apelsinjuicedrinkar. SOF. Henke Larsson-låten. Jobbarkompisarna på Stadium. Sandras bil som vi väldigt ofta fick klättra in i genom någon sidodörr eller bagageluckan. Dammsugaren som blev micstativ då det var tjejfest. Utgången som aldrig blev någon utgång. Kära återseenden på stationen. Fusknollan Amalia. Glädjen över en lyckad analystenta. Besöket hemifrån som skulle följt med på Kravall men som hamnade hos en snygg syrra på akuten. Sköldpaddan som jag trodde hade dött av alkoholförgiftning. De stora svarta kryssen på händerna när vi kissade för nära vakterna och inte fick gå in igen. Eftersittningen som vi aldrig glömmer eller aldrig kom ihåg. Cykelturen från gamla slöjdis till kårallen. 

Listan över roliga och underbara stunder går att göra hur lång som helst och helt plötsligt minns jag Linköping på ett helt annat sätt än när jag började detta inlägg.

Jag är så glad att jag flyttade dit och har lärt känna alla dessa underbara människor och dessutom snart skaffat mig ett examensbevis.

Linköping var kanske inte så tokigt ändå.

Men livet är inte så tokigt nu heller...

sydde en skjorta

  


Igår sydde jag en skjorta. Både jag och mannen blev nöjda.
Han har till och med på sig den idag på jobbet!

Jag vet att det är typ omöjligt att se hur den ser ut, men det är en fullt fungerande skjorta och jag tror att jag får sy fler till honom. Nästa gång blir det i något roligare material och med detlajer.

Nytt huvud, någon?

Idag hade jag räknat med att må bättre, slippa febern. Men så är det inte, så här kommer ett inlägg som handlar om att jag tycker synd om mig själv.

Jag har fått sån fruktansvärd huvudvärk. Jag är bortskämd för att jag aldrig har unt i skallen annrs, men idag har jag rejäl skallebank.

Nu kommer snart mannen hem, jag har förberett maten så idag blir det Paj med chicken a la King

pajskal:
2.5 dlvetemjöl
50 grammargarin
0.75 dlkesella 1 % fett
fyllning:
200 gramskivade champinjoner
1 ströd paprika i tärningar
2 mskmargarin
2 mskvetemjöl
3 dlhönsbuljong
400 gramkycklingkött från en grillad kyckling
0.5 dlkaffegrädde
1 stäggula
 salt och peppar
sallad:
100 gramriven isbergssallad
200 grammorötter i slantar
200 gramtomater i tärningar
1 stäpple i klyftor

Instruktioner

Börja med pajskalet. Kör vetemjöl, margarin och kesella i en mixer till en deg. Kavla ut degen så att den är något större än pajformen. Täck pajformen med degen. Nagga. Låt pajformen stå kallt i 30 minuter. Grädda i 225 grader i 10 minuter.
Fräs champinjoner och paprika i margarin i en kastrull. Strö över vetemjöl och rör med en trägaffel. Späd stuvningen med buljong. Låt stuvningen koka i 5 minuter. Rör ner kycklingköttet. Blanda kaffegrädde och äggula i en kopp. Rör ner blandningen i stuvningen. Låt stuvningen koka upp en gång. Smaka av med salt och peppar.
Bred ut stuvningen i det varma pajskalet. Servera med en sallad gjord på isberg, morötter, tomater och äpple.


Tekniker

Då har jag precis haft besök av en tekniker hemma. Efter en veckas stök och bök och skällande har vi nu äntligen fått tillbaka internet och telefonen.

Under veckan som har varit har jag varit i Linköping, shoppat upp en massa pengar på Gekås, kollat på melodifestivalen och jennies lägenhet hos henne och gått och blivit sjuk. Här sitter jag i alla fall nu med vad jag tror är halsfluss. Eller kanske bara halsont och feber. Inte undra på att jag var trött i lördags kväll.

Annars lever livet  sin egen takt, alldeles för snabbt enligt mig.

Nu ska jag vila lite, mer från mig kommer inom kort.

Universitetet

Nu sitter jag på universitetet. Hade handledning med Sie idag. Nu är det bara att sätta igång att skriva och ordbajsa och vara så tydlig det bara går.

Jag gillar Sie, hon är konstnärlig och otroligt kunnig. Det är kul med sånna människor.


Igår började jag sticka på en tröja till mig, det är oxå roligt, så roligt att jag glömde bort (eller prioriterade bort) att läsa litteraturen som skulle vara läst tills idag...

Rickard är i Stockholm på tjänsteresa (det låter vuxet...) i tre dagar och jag är i linköping i 4 dagar (inte lika vuxet). Jag får sova på en madrass på golvet, Rickard bor på hotell i centrala Stockholm. Så är det när man är fattig student och rik ekonom. HAHA.

Imorgon är det alla hjärtans dag. 
Jag gillar inte den dagen.
Så jag tänker inte köpa något till Rickard, jag tänker inte heller säga grattis eller något.
Varför en dag som denna?
Jag visar gärna min kärlek till honom och till alla andra jag håller kär, men det gör jag när jag känner för det och inte för att affärerna vill att vi ska spendera extra mycket pengar denna dagen.
Så till er jag håller kär: förvänta er ingen present eller sms av mig imorgon. Men om ni får det så är det för att jag vill visa kärlek för att jag känner för det. Inte för att det står i kalendern...

Jag längtar efter att komma hem till min lägenhet igen, det ska bli skönt.
Jag inväntar nog Rickard i Linnet så kan vi få lite kvalitetstid tillsammans i bilen när vi åker hem.

Jag såg ett bra tvprogram igår om klass 9a i Malmö. Det är ett program som jag ska följa, mycket intressant!!

Vi läser om konflikthantering nu, det är oxå intressant!

Ibland är det mycket som är intressant i mitt liv, eller som jag intresserar mig för. Just nu är en sådan period.

Uppdatering igen

Ibland tar det veckor mellan mina uppdateringar, andra gånger tar det bara dagar...

Jag börjar med det tråkiga.
Idag såg vi att någon vit bil kört på vår fina röda bil. Det syns inte jättemycket, men tillräckligt för att jag ska störa mig på det.
Det är ju dock inget att göra något åt. Det är mest lite surt...

Det roliga var ett sms jag fick från min bror. Det stod att han saknar mig, men att han älskar livet.
Det är så gött att höra att han har det så otroligt bra på andra sidan jorden, nu har det gått mer än 4 månader sedan vi sågs, alldeles för länge sedan. Nu är det bara knappt 4 månader kvar tills han kommer hem om han inte skjuter fram hemkomsten lite till.


Två veckor senare

image145
KENT (fotot taget med mobilen, därav den dåliga kvaliteten)

Då är det nästan 2 veckor sedan jag uppdaterade sist. Jag borde skämmas, men det gör jag inte för jag har inte haft någon ork överhuvudtaget och så hade min hårddisk kraschat, men min mor var så snäll och fixade den åt mig.

Vecka 5 var jag i Linköping 3 dagar, men bara en natt vilket gjorde att det blev lite dyr bensin. Vi började på vårt exarbete vilket kändes riktigt bra och väldigt inspirerande.
Fredagen kom och jag låg och fixade alla sladdar i lägenheten. Det var ett projekt, men nu är det gjort i alla rum utom i vardagsrummet som ju ska tapetseras om. Vi var på Ikea och införskaffade ytterligare ett skrivbord eller om jag borde kalla det sybord =) =)Redan på fredagen kändes det som att helgen var över, vilket den ju inte var.
Lördagen spenderade vi i lägenheten och på Ikea, vi var och shoppade det sista till lyan.
På söndagen kom mappa in och hälsade på. Vi gick runt Munksjön innan vi gick hem till oss och smaskade i oss varsin semla. De kom även med min dator som hade fått en ny hårddisk och dessutom lyckades mor min rädda nästan all min data och fotona från 2004!! Pappa hade oxå varit med och pillat med datorn och jag är så glad för att jag har dem som ställer upp när något kivas (hur det nu stavas?).

Denna veckan har jag haft praktik, det är alltid roligt att vara ute på fältet och se verkligheten =) I måndags somnade jag dock redan klockan 20, jag är inte van vid att gå upp klockan 05:45 och sedan ha ljud runt omkring mig, men det har varit väldigt roligt. Jag känner att jag har valt rätt!
I onsdags var jag hemma och kelade med Isabelle, men var även social med lojsan. Isabelle är mycket mer medveten nu och kan till och med följa med med blicken.
Mamma fyllde även år och jag var där och firade henne, jag glömde dock att sjunga för henne, men hon fick 36 små presenter. 36 var kanske att ta i, men hon fick en ny servis av oss med tre olika sorters tallrikar gånger 12.
I går var vi egentligen för trötta för att hitta på något efter att vi hade smaskat i oss färska räkor med aioli, men när det kommer ett sms där det står att några vill umgås med oss så var det bara att traska bort till dem.
Vi pratade och spelade spel och hade som vanligt väldigt trevligt hos lojsan och gistaf och Isabelle. Kalle var där också och det var väldigt länge sedan jag träffade honom.
När vi skulle knata hemåt vid 00:30 tiden, så blev vi jagade eller om man ska kallade förföljda av en bil. Jag blev livrädd och bara skakade. Vi sprang in i en gränd och sedan gick vi ut på den stora gatan, men jag hade svårt för att gå hem så vi ringde efter en taxi som fick köra oss typ 700 meter. Det var värt varenda öre av den taxiresan!!

Idag har vi shoppat tyg och ett mönster som ska bli en skjorta till Rickard, men eftersom tyget tvättades sydde jag klart bodyn till isabelle och så åkte vi och lämnade den hos dem.
Vi var även på Kent, det var bra. Jag är inget jättefan av dem, men tyckte ändå att det var bra och jag kunde fler låtar än vad jag trodde. Konstigt var dock att folk fick gå runt med glasflaskor in i publiken, det  och att de sålde 250 grams chipspåsar. Vem går på konsert och köper en så stor chipspåse?
Men som sagt, konserten var riktigt bra faktiskt. En bra present av mannen då jag klarade tentan!! TACK!!
Den bästa konserten jag hittills har sett är dock Anna Ternheim på Birdland.

Nu är det snart söndag och jag ska då börja sy på Rickards skjorta och gå på spinning, sedan väntar en vecka på madrass i Linköping...

Puss på er mina kära läsare

RSS 2.0