Betonggjutning


Nu är det semester och jag har ägnat mig åt lite pyssel, här har jag gjort ett fågelbad eller en skål. Vad det ska användas till får fantasin avgöra.

Väldigt roligt att göra!


Kalmar/Öland

Under vår tripp till Kalmar fotades det ytterst lite, men vi hade det väldigt trevligt.

På söndagen fikade vi i Lindsdal och på kvällen hälsade vi på i kusin Saras nyinköpta hus. Ett jättecharmigt hus med tillhörande gäststuga på gården där vi fick bo =) smarrig mat på kvällen och en hel del vin och ölslank ner i strupen.

Måndagen var vi på Öland och hälsade på mormor och lekte med deras goa hund i deras perfekta trädgård. Med oss hem därifrån hade vi två vävda mattor, 6 kökshanddukar, en duk och en skål som mormors man gjort i blåen.

Sedan bar det av till Kalmar igen, morfar tog med oss till slottet och guidade oss där. Jag som varit i Kalmar hur många gånger som helst har aldrig betalat för att historievandra där, men nu är jag glad för att ha varit där =)
Jag som till och med har jobbat på Kalmarslott. Mamma berättade att hon hade alla sina morgonsamlingar på just slottet när hon gick i skolan. (Tilläggas bör kanske att min mamma inte är jättegammal, så det var alltså inte på Dackes tid...)
Efter rundvandringen på slottet gick vi i gamlastan och även på gravplatsen. Sedan bjöds det på god glass hos morfar.

Tog bilen till flygplatsen. Morbror tyckte att vi skulle se Kalmar från ovan och när han hörde att Rickard inte flugit i ett enmotorsplan fick han sitta fram och styra (men morbror fanns liksom tillhands).
Vi flög över Ljungbyholm (kusinens nya hus), över innerstaden och sedan över Lindsdal och tillbaka. När morbror lekte med oss höll jag morfar så hårt i armen att han måste ha blivit helt blå, själv höll han krampaktigt i ryggstödet framför... Haha.

Sedan fick vi mat hos morbror (och hans fru) innan vi åkte hem till morfar och sov där.

Shopping i Kalmar, fika hos morfar och sedan shopping på Orrefors glasbruk var det vi ägnade sista dagen åt. Var hemma i Jönnet igen i tisdags kväll.

En trevlig resa blev det =)


Vin, mat och trevligt sällskap i Ljungbyholm hos kusinen.




Flygplanet vi flög med



dax för start, snart
Laddade inför start




Kusinens nyinköpta hus



Vy över Kalmar och Ölandsbron




Slottet




Jag och Morfar i baksätet. Här  var vi lugna =)

GOLF-SM i Finspång

Jag var med och hejade på Gränna under en av fyra tävlingsdagar.
Här kommer foton.




Coach Erik var mycket nervös inför sista dagens spel. 
Fortsätta spela elitserien eller bara spela i division ett...




Mattias laddar inför ett nytt slag.




Tomas och en motståndare från Gävle står och funderar.




Gränna golfklubb hade mycket publik.




Oskar hamnade i bunkern men slutade på 5 under par
och satsade på att slå banrekordet.




Efter nio hål behövde Oskars caddie en korv och Rickard
(skadades inför sista dagen) rapporterar ställningen.




Per var lättad efter en birdie och min bror gick caddie åt honom sista dagen.
Innan dess hade han gått åt Rickard och Peter.




Pappa hade med sig picknick till golftävlingen. Smakade mycket gott!




Här räknas det slag av coachen och två icke spelande spelare.
Allvarligt var det, som sagt vinna eller försvinna...




Grännas publik under några paraplyer.




Att vara caddie innebär många uppgifter, som att hålla klubbor torra,
hålla spelaren torr, hålla i flaggan och mycket annat.




Per och Rickard väntar på prisutdelningen.




Per och Rickard sköt den lägsta scoren på första dagen
och som pris fick de varsin handblåst glasskål.




Sedan fick Rickard ytterligare ett pris, för sim hole-in-one.
En digitalkamera, Panasonic 10,1 megapixels, så nu har vi endel kameror hemma =)



Nöjda över priser och att de är kvar i elitserien
for vi hem för en semestertripp till Kalmar.

Foton från den resan kommer i nästa inlägg.




SEMESTER!


Här kommer ett smakprov på vad vi har varit och gjort de sista dagarna.



GOLFSM



Flygtur över Kalmar/Öland

Semester och pyssel!

Då har denna arbetsvecka passerat. Det blev bara en arbetad dag för mig så jag varit sjuk 4 av 5 dar denna härligt regninga (eller har det regnat? Jag har ju faktiskt bara varit inne...) vecka.

Nu har jag semester och det ska bli mycket trevligt att vara ledig och ladda betterierna inför skolstarten och mitt första "riktiga" jobb.I alla fall riktigt på det sättet att det är det första jobbet jag är utbildad till.

Jag har pysslat lite den senaste tiden, men inga foton kommer idag. De kommer först imorgon. 8 ugglor har det blivit, några virkade hjärtan och så har jag gjotit lite betong saker. Gick ju en kurs i våras och det jag skapade där har inte blivit fotat än och det sista jag gjort får ni se om en vecka då det har bränt klart.

Imorgon bär det av till Finspång, GOLF-SM går där och jag tänkte heja lite.

Sedan blir det Kalmar, Öland, Lysekil och Knista på semestern  =)

Ses imorgon!

Puss och kram

Hole in one

Uppdaterat med text från Golfdata...


Efter första dagens spel med både foursome och bästboll är det Sollentuna GK som är i ledning på totalt 14 slag under par. Två slag efter och på en andraplats ligger Öijareds GK.  
Av Jenny Fredriksson (2008-07-16)
 
Dagens händelse stod Grännaspelaren Rickard Allard för. Rickard gjorde nämligen en hole-in-one på hål nummer 8 som är ett korthål med en mycket upphöjd green.

- Det kändes jättekul! Den gick i på andra stutsen, sade Rickard med ett leende.

Per Karlsson och Rickard Allard stod även för eftermiddagens bästa resultat, vilket innebar 63 slag (-9). Detta resulterade i att Gränna GK avancerade rejält i resultatlistan och ligger på en sjundeplats inför tredje dagens spel.

Kvarnby GK som är ett av årets nykomlingar har spelat mycket bra under dagen och ligger på en tredjeplats med totalt nio slag under par.

Finspångs Golfklubb är i mycket bra kondition och är en utmaning för spelarna. På en del korthål blåser det betydligt mer på greenen än och utslaget, vilket kräver mycket strategiskt tänkande.



Idag har jag uppdaterat golfdatas hemsida typ var femte minut, lätt överdrivet. Gubben gick ut på hål tio, han och Per spelade bra. Båda spelade och så rapporterade man hela tiden in den som gjorde bäst ifrån sig.
Efter sista uppdateringen visade det sig att någon av dessa två herrar hade gjort en hole in one. Några timmar senare (läs: nyss) fick jag veta att det var  min gubbe och gissa hur mallig jag blev...





SM eller sjuk...

MIn karl är och spelar SM i golf och jag är hemma från jobbet på grund av sjukdom. Surt! Mycket tråkigt att vara sjuk.
Men gubben är i alla fall och slår en massa (förhoppningsvis inte så många) golfslag i Finnspång.

Jag har en taktik för hur han ska tänka. Jag vet inte om han egentligen har samma taktik som mig, men han håller med och ler i alla fall. Vår taktik för att SM ska gå så bra som möjligt är att när det gär bra så ska han tänka på mig och när det går dåligt så ska han tänka på våra rosa golfbollar. Jag tycker att det är en bra taktik för då hakar man inte upp sig på slag och på att analysera allting så mycket.

Om det går bra, och jag är frisk, så ska jag åka upp och heja på honom på lördag och kanske ta med en rosa fin boll upp till honom.


jordgubbskräm med smultronsmak

När jag var på coop och skulle handla kräm igår hittade jag en konstig kräm.
Jordgubbskräm med smultronsmak. Konstigt. Jag frågade en tjej, som jobbade där, vad krämen smakade och hon kunde inte svara på det utan öppnade för att låta mig smaka. Den smakade mest konserveringsmedel med en konstig eftersmak.

Alltså inget att rekommendera!




Dåligt foto, men ni fattar nog =)

bebisbody

Idag var min och gubbens första lediga dag tillsammans på drygt tre veckor. Vi sov länge, åt frukost tillsammans och sedan åkte vi upp med Rickards cykel till en cykelaffär för att de skulle såga upp hans lås som han har tappat nyckeln till. 300 kronor fattigare blev han. Tråkig utgift, men en cykel rikare.
Sedan bar det av till A6, hostmedicin och en bok skulle inhandlas. Det blev även en ljusblå body och en mössa till det. Jag hade först tänkt sy en body, men har inte haft någon ork att ta tag i sömnaden och dessutom är det dyrare att sy en body än att köpa en färdig. Så för att bodyn skulle bli mer personlig så tryckte jag den lille krabatens namn på både mössan och bodyn. Helt plötsligt blev det en mycket mer personlig present =)

oliver body

Pay it forward

Vill du ha en skapad present av mig?

Jag har anmält mig till PIF - Pay it forward - hos Fröken Elsa.
Och nu kommer jag att present, som jag har gjort, till de 3 första som lämnar en kommentar på det här inlägget och som vill delta i PIF.
Det enda man behöver göra i gengäld är att lova att göra det samma på sin blogg genom att kopiera in texten här nedan och sedan skicka en present till de 3 första som kommenterar.

En kul idé, eller hur?

Pay it forward

"I will send a handmade gift to the first 3 people who leave a comment on my blog requesting to join this PIF exchange. I don´t know what that gift will be yet and you may not receive it tomorrow or next week, but you will receive it within 365 days, that is my promise! The only thing you have to do in return is pay it forward by making the same promise on your blog."

skylt

Jag har broderat lite framför TV:n...
Blev så otroligt trött på alla högar av reklam som ligger på dörrmattan när jag kommer hem.
Därför broderade jag en skylt och nu slipper jag reklam! =)


Så dumt!

I torsdagskväll, kvart i tio, kom jag på att jag ville läsa Mia Törnbloms bok så dumt! Så jag åkte till ICA-MAXI och köpte den. Behöver du stöd på vägen å rekommenderar jag dig att du läser den. Jag läste ut den redan i fredags eftermiddag. Det är en väldigt lättläst självbiografi. Hon har inte haft det lätt, hon har varit så längt ner i skiten som man kan, men hon klarade det. Det var hennes val, både att falla ner i skiten och att ta sig ur den. Hennes val, hon skyller inte ifrån sig. Hon har gjort sina egna val.

Efter att ha läst boken tänker jag sluta att skylla ifrån mig. Sluta skylla på andra. Jag ska ta ansvar över mina handlingar. Det är annars så lätt att till exempel säga "Ja, men du sa ju...". Det är slut på det nu!







Jag har inte bara läst ut boken. Jag har virkat ett bokmärke, en liten uggla.



dålig uppdatering

Hej hej sommar!

Jag som tidigare varit en ganska flitig bloggare har nu inte varit så flitig på ett tag.
Jo, jag har varit flitig, jag har jobbat väldigt mycket.

Här kommer den sista tiden i bilder:




Jag har firat midsommar med vänner.





Andra sidan av bordet.





Midsommartårtan var fin, god och mäktig.



Jag har varit på 50-årsfest (25+25), men då hade jag glömt kameran hemma...





Jag har varit ute med båten. Bror och Rocky var också med. Här syns även linnet jag har målat till rocky.





Mitt i sjön fick vi syn på en skylt där det stod att ett hus var till salu. SMART!





Vi skulle kasta i ankaret när vi skulle fiska, bror litade inte på mig och sa att det var bättre att han gjorde det. Sagt och gjort, han kastar i ankaret men glömmer hålla i repet. Vi tänker att det är värt att föröka få upp det så jag hoppar först i, men har ingen chans att nå botten, inte ens med fötterna först. Bror som är dykare är bättre på att simma och då även att hålla andan. Han dyker ner de 4 metrarna utan cyklop och får tag på ankaret. Här kommer han up med det och lyckan är total, även om fiskelyckan gick sämre. Kom bara hem med två gäddor och en abborre.



RSS 2.0