729 dagar kvar

tills jag fyller 25. Ja det ärlång tid kvar, så det är väl ingen idé att få åldersnojja nu. Hehe

Idag är jag ledig från skolan, men vi är ju så duktiga att vi ska till C-huset för att plugga idag oxå. Det låter ambitiöst, vilket det kanske är så här 2 veckor föra första tentan, men jag vet redan nu att vi kommer tjöta bort ganska mycket tid. Å så brukar det bli en tur till baljan (studentfik där det säljs en massa billiga baguetter och delicatokakor). Men vi skrattar väldigt mycket ihop, så det gör oftast inte så mycket om vi inte lyckas lösa mer än en uppgift.

Idag åkte min bror på klassresa till Barcelona. Jag blir så avundsjuk. Jag vill oxå åka iväg till något varmt land och bara roa mig. Men han är verkligen värd att komma ifrån Gränna. Han har haft det fullt upp sista året på gymnasiet. För några veckor sa han att enda gången han kommit bort från Jönköping var i höstas då han var i Linköping och hälsade på.
Så jag hoppas att han får fint väder och en skojsig klassresa. Faktiskt lite avis då hans skola betalar hela resan...

På lördag kommer Rickard hem till mig. Det ska bli härligt att få prata med varandra på riktigt. Trots att vi pratat på tok för mycket i telefon så hinner man ju aldrig säga ens en femtedel av vad man hade tänkt. Så det ska bi så skönt. Att veta att det inte kostar 10 öre ordet man säger, vilket det typ blir nu.
Sen åker han på måndag igen. Det är bra så att man inte tröttnar på varandra.. hehe Nä men jag måste ju tentaplugga förfullt sen och då är det bra att jag får vara ensam. Oavsett så längtar jag massor, men samtidigt börjar den där tentaångesten komma krypande.
Mitt mål är att klara en av dem innan sommarlovet!!!

Födelsedagskort
(Fick ett kort idag, som tyvärr inte är medpå bilden,
men det var ett kort på växjö... hehe skoj skoj!)

Igår hade jag lite kalas här. Det var jättetrevligt! Jag visade mina tårtkunskaper, botten blev inte riktigt som den skulle, men den uppskattades iaf!
Det var så kul att även killarna kom, jag har saknat dem i vår. DAS och jag har bara setts 2 gånger på hela våren. Men det får bli ändring på det nu. Vi ska iaf ses redan om en vecka, sushi på schemat då...
Tjejerna har jag träffat lite oftare, men det är som vanligt väldigt kul att träffa dem.
Stundtals blev det väldigt vuxna samtal, men det blir väl så när alla börjar bli färdigpluggade och har levt färdigt studentlivet. Men än har jag iaf 1 år kvar. Vilket känns både skönt och lite skrämmande. Studentlivet är ju faktiskt en ganska trygg tillvaro.
Tack Åsa, Lina, Jennie, Emma, Sandra, DAS, Jocke och Florian för att ni kom igår!! Det var skoj!!

Det var även kul att Barcelona vann... hehe

Puss och kram!!!

Räkningar suger så in i...

Idag har jag fått mitt bidrag från CSN samt några löner från lite här och var. Det är kul!! Jag fick även min första lön som lärare idag. Det är skojsigt!!!

Den här månaden kom alla räkningar man kan tänka sig. Telefon, mobil, hyra, korrigering av elen (tyvärr till att jag skulle betala en massa mer), bredband och några andra små utgifter.
Från CSN får man, om man tar fullt lån och bidrag, 6 968 kr. När mina räkningar var betalda hade jag 1000,10 kronor kvar på kontot. Detta ska då räcka till mat och nöjen i 30 dagar, ca 33,4 kronor om dagen.

Nu ska jag inte gnälla som har jobbat en massa och som får lön utöver CSN, men jag tänkte bara göra er som inte är studenter uppmärksamma på den knapra ekonomin som studenter faktiskt kan ha. Men jag ska försöka att leva lite snålt denna månaden så får vi se hur mycket jag fått lägga till från lönen den 24 maj. Hehe.
Men nu har de ju gått med på att höja studiebidraget med 100 kr i månaden och lånet med 200 kr. Viket skulle innebära att jag haft 1300,10 kr på mitt konto.

Jaja. Ointressant jag vet!



Jag är nog inte så knäpp som jag tidigare trott. Idag lyckades jag lösa flera uppgifter tillsammans med Hanna på statistiken. Det var kul. Jag nämnde inte en gång att vår lärare både låter  och ser ut som en kossa.
Jag kanske klarar tentan ändå... Det vore roligt. Borde nog bara lägga ner lite mer tid på att räkna statistik så ska det nog gå bra!

Puss puss

Jag mår bra

Ja jag mår faktiskt väldigt bra!

Jag borde ha en sån grym ångest över de två tentorna som kommer om 18 och 25 dagar. Men jag har faktiskt ingen ångest. Jag borde ha det eftersom jag inte förstår någonting. Eller lite förstår jag ju. Vi satt 4 personer och räknade mellan 10:15 - 14:45, 4,5 timmar alltså, och lyckades bara lösa 2 uppgifter.
Vi har ju omtenta redan efter 2 veckor.
Jaja.

Nu längtar jag mest efter Rickard. Jag har bestämt mig för att ta tag i tenapluggandet efter att Rickard har varit hemma. Hur som helst så kommer han på lördag och jag längtar!

Här regnar det hela tiden...



Peter Dahl
I dag skulle min gymnasieklasskompis fylla 23 år. Tyvärr gör han inte det, han hann precis fylla 19 år innan cancern tog över i hans kropp. Nu finns han inte mer, det är synd. Han var så rolig. En bra människa som ville alla gott.
Det är bra för det är det jag minns av honom. Ett bra minne är när vi var hos honom på fest och pillade ut snusar och tuggummi ur soffan så att hans föräldrar inte skulle bli arga när de kom hem, det var roligt!! Jag har iofs många bra minnen av honom.
Så jag hedrar honom här, knappt 4 år efter att han gick bort.
Jag tänker ofta på texten som stod i dödsannonsen, det är så sant! Kommer dock inte ihåg exakt vad det stod. Så jag ska inte referera till något halvdant.
Men ibland undrar jag vad han hade gjort nu om hann funnits, kanske hade pluggat här i Linköping. Hade varit roligt!
Peter,  Viktor och Björn var de jag tyckte mest om i min klass! Roliga, goa och snälla människor och lite halvgalna. Passade bra ihop med mig!

Jag hurrar iaf för Peter idag! Hurra Hurra Hurra!


Mycket lyckad dag!!!

Idag har varit en jättebra dag!

Det var jätteskoj att mappa, bror och farfar var här. Det gick bra, inte ens lite jobbigt.
Jag fick en massa presenter, mer än vad jag förtjänar.
Av bror fick jag alla Lars WInnerbäcks skivor, romantiskt badskum, en tröja och en ögonskugga. Massor ju!! Bror är snäll. Det är mappa och farfar oxå! AV mamma och pappa fick jag bla ett megafint badrumsskåp, kaustiksoda, låda till lådorna, våffeljärn. Och en slant av farfar.
Utöver alla fina presenter så gick vi på stan och njöt av solen och affärerna, av bossesglass (som jag inte fick ont i magen av, åt ändå tre kulor...) och så hann vi med IKEA också.
Vi åt mat här hemma som var väldigt god, skruvade i badrumsskåpet och slingade mitt hår.

Dagen gick så väldigt snabbt, helt plötsligt var klockan 21 och familjen åkte hem. OCh jag var hälften så gammal som mamma, som hon ringde för att säga så fort de åkte ifrån mig

Det var jätteskoj att ha dem här en dag!!!


När de hade åkt hem pratade jag med Rickard, hans present var att han kommer hem till mig redan på lördag! Då frågade jag om jag fick sova hos honom eftersom mappa ska ha fest. "nä det får du inte för vi ska bo på hotell, vi får upp mat till rummet" säger han då.. Han är ju bara för underbar!

Jag avslutade kvällen hos Åsa, med mina vänner. Det var som vanligt mycket trevligt!! Det är härligt med sånna vänner!

Dagen idag slutar med att jag går och lägger mig med ett leende! Hela dagen från morgon till kväll har varit jättebra!!


minifödelsedag

Idag har jag en liten födelsedag. Det är inte den riktiga dagen, men det var den som passade min familj bäst.
Så idag kommer mappa, bror och farfar hit.
Vi ska gå ner till staden en sväng, köpa glass på bosses och så  äta lite mat här.

Det blir bra det, det är ju dessutomsol idag=)


Statisktik

Igår hade vi statistik med en tant, hon både ser ut och låter som en kossa.
Det är inte så lätt att få in det man ska i huvudet då...

Ifrågasätta Darwin??

Jag citerar från SVT TEXT...

"Var fjärde svensk ifrågasätter Darwin
Var fjärde svensk tror inte på evolutionen, dvs Darwins utvecklingslära. Istället tror man att gud eller någon annan högre makt har skapat jorden och allt som finns här.
31 % av de 1000 kvinnorna menar att gud skapat allt
."

Hur pålästa är människorna i Sverige?
Så svenskarna tror att Darwins evolutionsteori bara är påhitt. Jag tror i och för sig bara att gud är ett enda stort skämt, så självklart kan dessa människor få tro att gud har skapat jorden.

Redan på 1800-talet hade ironiskt nog många svårt att acceptera kärnan i Darwins teori – det naturliga urvalet. Men att det fortfarande idag är så i Sverigekunde jag absolut inte tro!!! 150 år senare...
Det naturliga urvalet går ut på att individer med egenskaper som gör att de är anpassade till en viss miljö oftare överlever och kan fortplanta sig, vilket gör att dessa egenskaper är de som sprider sig till kommande generationer.
Jag tror absolut på Darwins teori. Att djuren anpassar sig efter miljön och att bara de bäst anpassade överlever.

Är det så att det är så få människor som är pålästa om vad Darwins utvecklingslära innebär så att de bara chansade då Sifo pratat med dessa människor? För mig verkar det mest troligt!!!

Självklart ska folk få tro och tycka vad de vill, det säger jag inget om. Men just vad är det i Darwins utvecklingslära som folk inte tror på?

Redan då jag var 14 år fastnade jag för vad Darwin upptäckt. Darwin (och Lasse Genberg, min biologilärare) var den som fick mig intresserad av ämnet biologi och som nu gör att jag vill undervisa barnen i skolan inom biologi.
Det finns så otroligt många intressanta "ämnen" under rubriken Biologi!
SÅ jag hoppas att alla lärare oavsett tro undervisar eleverna om Darwins evolutionsteori!!!




Uppdaterad Önskelista

Jag trodde att man skulle sluta med önskelistor när man blev gammal. Tydligen är jag inte så gammal än.

Här kommer några saker som jag känner att jag behöver...

Badrumsskåp, bredd 39 cm.
Badskum
Brännbara skivor
CD/DVD-hylla
Bidrag till Grönt Kort...
Hylla under bänken... hmm mest av pappa =)
Rejäl häftapparat för typ stolar och textiler…
Klippning hos frisören
Kort kjol av någotslag, vit, svart eller jens... Även volangkjol Gina Tricot, svart vit eller ceris...
Lars Winnerbäck, Efter nattens bränder- Samlingsskiva 1996- 2006. Tips till bror. Går bra bränd...
Linnen/ toppar i alla färger
Lådor till lådorna...
Rensning av vattenlås och avlopp
Telefon ej bärbar
Våffeljärn
Vårskor

Ögonskugga, Isadora Gleaming eye Shadow WET & DRY, H&M har specialpris. Den vita varianten (och eller turkos)


Japp det var det. Borde önska mig ett bättre minne oxå...
När jag skulle åka hem idag hittade jag först inte nycklarna, sedan höll jag på att glöma maten i bilen. När jag hämtade maten la jag min plånbok på bagageluckan och glömde den där. Som tur var lyckades jag stoppa mappa innan de hann åka för långt så att jag kunde hämta min plånbok. Förstår inte hur jag har klarat mig i 3 år i Linköping utan att ha tappat bort plånboken eller nycklarna helt.

Ett bättre minne oxå

Aldrig någonsin mer!

Fick ett sms för någon vecka sedan.

"Härmed lovar jag på heder och samvete att jag aldrig
någonsin mer kommer åka ifrån dig så här länge igen."


Lyllo Mig!

Jag blir så trött...

Har jobbat hela dagen! Så när jag 20:03 kommer ut i bilen för att åka hem så är det Winnerbäck på radion, kvällen var räddad. Trodde jag! Så jag kommer hem, skyndar mig upp för att få lyssna på intervjun med honom. Då satt Mappa och mixtrade med datorn och TV:n. Skulle visst koppla ihop dem så att de kunde se 24. Då fanns det alltså ingen radion på undervåningen. Jag frågade bror om jag kunde låna hans dator för att läsa mail och lyssna på radio, det fick jag inte. Pappa sa till mig att sätta mig vid datorn på övervåningen, kunde ju lyssna där. Men då var kabeln till högtalarna utdragen och det skulle ta mig typ 50 minuter att krångla in där och få i sladden. Sista alternativet inomhus var stereon på vinden. Men tror ni att den fungerade??? Nä, självklart inte!!
Jag fick helt enkelt gå ut och sitta i bilen för att lyssna på radio. Jag blir så trött!!
När jag väl kom in efter 45 minuter så sitter hela familjen och lyssnar på radio... Jag blir ännu tröttare!

Nu är jag lugnare, har tagit mig in under skrivbordet för att koppla in dessa j-a högtalare. Det tod mig inte alls 50 minuter att få i sladden utan att några andra åkte ur, det tog bara 30...

Nu har jag alltså jobbat 2 av 4 dagar på Brahehus. Det är goa pengar när lönekuvertet kommer, men just nu är det inte så skoj!! Eller jag menar att det går bra när jag väl är där, det är bara jobbigt att ta sig dit på morgonen. Ska bli skönt att jobba på Stadium i sommar. EN ny upplevelse. Sen har jag bara en sommar kvar av sommarjobbande. Sen har jag förhoppningsvis fast tjänst och lediga helger och vanlig semester på sommaren. Åh vad jag längtar!

Ser även fram emot att gå till Hjorten i morgon det var inte igår. Synd bara att inte Rickard är hemma, vi brukar ju alltid dansa sista dansen tillsammans där och dricka öl å så... Hehe.
Men han hade nog inte fått plats här. Jag sover i en 80-säng och vaknar såfort jag vänder mig om, trillar liksom nästan ur sängen då. Är ju van vid att sova ensam i en 140-säng.. hehe

Nu ringde Rickard, han är så go. Jag blir alltid så glad av att prata med honom!! Han hade det bra och hade varit golfledig idag. Nu har vi snart varit ifrån varandra hälften av tiden, det känns skönt!!

Jo så är det, nu ska jag kolla vart jag ska ta grönt kort...

Puss


Igår var en bra dag!

Jag tvättade 6 maskiner tvätt, vek ihop det direkt och manglade alla lakan och handukar och la direkt in allt i garderoberna. Undertiden passade jag på att putsa fönstren, diskade och torkade alla skåp. Sedan dammsög jag och svabbade och så passsde jag på att ta toaletten. Så skönt att verkligen ha tagit tag i allt. Då är det så mycket roligare att åka tillbaks hit efter påsk!!!

När jag gick och handlade gick jag endast iförd badtofflor, mysbyxor, en t-shirt  och en keps! Det ni!!!

Ikväll kommer pappa och hämtar mig, jag ska fira påsk i Gränna. Och så ska jag jobba torsdag tom söndag. Det är bra för då kan det bli en liten slant iaf!!

Jag längtar verkligen bort från Linköping!!!

...

Det är lite obehagligt här. Någon som har ringt på min dörr 5 gånger nu...
Jag gillar inte det!

Höj studiemedlet!!!

Nu är debatten i full gång. Behöver dagens studenter höjt studiemedel?
Jag anser att vi behöver det och har därför skrivit under med mitt namn på en namnlista.
Gör det du också!!
http://www.höjstudiemedlet.nu/

Corren harskrivit en artikel om studenternas ekonomi. Där de skriver att studenterna går back 1000 kr varje månad. Och det stämmer braäven i mitt fall. På de tio månader som jag studerar per år går jag nog i snitt back med 1000 kr i månaden.
Jag klarar av att gå back med 1000 kr varje månad tack vare att jag har 2 extra jobb vid sidan av mina studier.
Någon politiker som var och diskuterade i SVT:s morgonsoffa sa att hon tyckte att vi studenter kan ansöka om bostadsbidrag istället för att tjata om ett höjt studiebidrag. Är det verkligen rätt. Ska alla studenter ansöka om bidrag för att ha råd att leva. Är det då inte bätte att höja studiebidraget istället. Dessutom kan inte alla studenter få bostadsbidrag då de kanske har mer än 100 000 kr på banken. 
Bara för att de har föräldrar som har sparat pengar till dem kan de alltså inte få 1000 kr i bidrag varje månad. Men det innebär ju fortfarande att dessa personer går back 1000 kr i månaden. 
Det jag vill säga är  att jag tycker att studiestödet behöver höjas och bör höjas i samma takt som hyror och annat!!

Linköpingsborna vadar i sin egen skit!!!

Intressant att det inte bara är jag som tycker det är smutsigt i Linköping.
Jag skrev ju ett inlägg om det för bara 2 dagar sedan.
Såg denna artikel idag. Han kanske möjligen har läst min blogg...
Linköpingsborna vadar i sin egen skit!!!

Analys VS Sannolikhetslära

Jag vilket ämne vinnar kampen???

Jo, analyskursen slår helt klart staistik och ssannolikheten.
Okej, analysen är svår men samtidigt en utmaining och på något sätt logisk. Och så har vi ju Mange som gör allt för att vi ska förstå. Ibland gör vi kanske inte det och så ber vi honom prata "svenska" och så gör han det.
Statistik-tanten gör inget annat än att prata om betingad betingelse och klankar ner på oss.

Dagens kanon är alltså Analysen där en uppgift tar minst 40 minuter att räkna!
Dagens kalkon är Eva med Betingen!

Jag längtar

Idag längtar jag väldigt mycket efter Rickard. Ändå så har vi pratat med varandra  4 av 5 dagar som han har varit i Spanien. Det är bra, men dyrt...
Så nästa gång vi ska prata blir väl på torsdag, så gissa om det blir ett mail eller 70 tills dess. Hehe.
Men det är bara 39 dagar kvar till tenta nu =)

Så hörru, se till att spela riktigt bra nu där nere i värmen. Jag tänker endel på dig i det här regniga landet och är inte ett dugg sugen på att ta en flygstol ner till tango-landet över påsk.





Är det så här när man är kär när man är liten,
hur blir det så när man är kär när man är stor?

Långt eller kort hår?!

27974-25

En bild på mig och Sandra.

Jag är så splittrad på om jag ska klippa av mig håret så här igen.
En axellång frisyr med en variant på lugg.

Eller

Så funderar jag på att spara till långt hår.

Åh vad det ärsvårt. Jag är  ju sugen på att göra något nu. Hmmm...



4 saker...

  1. Fy vad skitigt/smutsigt/lortigt det är överallt nu när snön är borta. Det som gömms i snö kommer upp i tö. Eller hur är ordspråket??
  2. Jag verkligen ogillar när domarna inte ser att bollen faktiskt var inne imålet, men dömer bort det!
  3. Jag verkligen ogillar Smurf-laget. Eller bestämt fulsmurfen nr 7!
  4. Imorgon kommer nog mina foton på posten =)

40 dar...

Jag hatar TV4!

De visar LHC-FRÖ 2 dagar i rad.
Hallå HV spelar ju idag. Kanske ska visa varannan match!!
Typiskt alla puckon å TV4.

Det är vår nu hjärterdam...

Hallå, vakna nu ur era gömmor!!

Det är vår!!

Och hur vet jag nu det? Jo, för att en särskilt vårig och somrig affär har öppnat.
Inte vilken affär som helst utan kanske mer en bar.

Ja, det är sant att våren har kommit!
Bosses Glassbar har öppnat!!!

RSS 2.0