Vill du att en outbildad tandläkare ska laga ett hål i din tand?

Om du inte vill det, vill du att vem som helst ska operera ditt knä om du skadat det? Vill du då att vem som helst ska utbilda ditt barn?

Hörde en vuxen säga "det är så bra för min son tog examen i våras och nu arbetar han som lärare för det är ganska bra betalt för honom. Han sparar nämligen pengarna till en resa". Hade det varit lika bra om han gått in och vikarierat för en sjuk tandläkare? Jag hade inte satt mig i den stolen!!! Jag tycker därför inte att outbildade lärare bör undervisa eleverna i skolan heller!!!

Idag pratar lärarstudenter så mycket skit om lärarutbildningen även utanför universitetet, om vi slutar med det och tar det med personerna det gäller istället, kanske vi kan höja en lärares status. Och om vi på fältet slutar att gnälla över små lokaler med dålig luft, att det är klotter på väggarna och stökigt i korridorerna till andra utanför skolan så tror jag att vi kan höja lärarens status. För hur många som jobbar på IKEA gnäller utåt om smutsiga toaletter, dåliga arbetstider, eller att chefen är alkis? Nej det är för att många lärare gnäller så ofantligt mycket som läraryrket har lågstatus! Det som är så viktigt! Av vilka skulle eleverna annars lära sig allt av?

Jag anser att det är dax att vakna upp och inse att inte vem som helst kan gå ut och undervisa i skolan!!!

Jag anser att lärare förädlar Sveriges viktigaste naturresurs!

Bröd

Idag har jag bakat bröd, är hungrig nu, men väntar på att det ska svalna! Vitsen med nybakt bröd är att äta det när det är varmt. Problemet är bara att smöret smälter in i brödet och jag tycker att det känns blött. Och blöt mat är något av det värsta jag vet!!
I mitt nybakta bröd ska jag har keso-lök, rucolasallad, kalkon och till det ett glas eller 2 med kall nyponsoppa!
Min morgon är räddad!

Goda tips sökes!

Jag har ingen fantasi vad det gäller matlagning längre!

Goda tips sökes!!!


Sonett

Att födas. Man kan inte protestera
En del är stora, andra är rätt små
Man skriker högt, men ingen tycks förstå
Det känns som om man skulle explodera
Vem är det där som vill fotografera?
Hallå där, värld! Nu kommer jag, pass på!
Det är så mycket Tjo! och Hej och hå!
De kollar så att allting ska fungera
Kan någon enda människa förklara!
Men allt man kan få fram nu är ett skrik
Ett foto tas och det ska man bevara
Man köper välling i en jourbutik
Som vuxen kan man äta godis bara
Men man är inte rar, man har kolik


Blev inspirerad av Stinas Sonett, så även jag försökte mig på DN:s sonettmaskin. Och så blev reslultatet...

Försov mig

...idag igen!

Bråttom!!!

Poliskontroll

Idag när jag cyklade ner till stan för att äta middag med Lina och Jennie var det några grabbar som ropade "Hörru, det är kontroll av cykellyse där framme", jag trodde dem inte men gick ändå av cykeln. Tur för mig annars hade det blivit 300 kr för framlyse och 300 för baklyse och några hundra för reflexer. Jag blev så tacksam för att dessa grabbar ropade till mig att jag tänkte vara lika trevlig mot en tjej jag mötte. Hon verkade inte tro mig så hon cyklade vidare, rätt in i polisens fälla och fick böter. På hemvägen tänkte vi, då gick vi tre stycken, att det var bäst att gå ifall polisen stod kvar. Det gjorde de och det var en vänlig själ som även då berättade för oss att polisen stod där. Vi varnade även två andra som faktiskt lyssnade på oss!

Trots att jag inte fick böter fick jag mig en tankeställare, vilket verkligen behövdes. Imorgon driekt efter föreläsningen ska jag gå och kolla efter en ny cykel med lysen (och bromsar). Hittar jag ingen blir det att skruva på lysen på min nuvarande skräpcykel!

Ja så är det alltså, tydligen extra cykelkontroller i Linköping och Norrköping!

Lyllo mig som slapp böter, då kan jag ha de slantarna till pendelkort till praktiken istället!

Lax som leker i vattnet

I tisdags tog Rickard och jag på oss varma kläder och regnkläder ovanpå det för att ge oss ut i snöblasket. Vi gick till Röttle för att se när laxen leker i vattnet. Har varit där någon gång förr, men då inte sett så många laxar. Snön övergick till kraftigt regnväder, men det gjorde ju inte oss något. Vi såg säkert 30 laxar som lekte i vattnet. HÄFTIGT!!! Här är några foton från vår promenad...



                                    vattefall


Virrig VFU

Jag har ju berättat om allt strul med VFU:n... Nu har jag strulat till det!!! Jag har mailat fel mentor och sagt att jag ska vara där. Så klantigt. Vad ska jag göra? Ska jag maila den första mesiga mentorn som jag inte har haft någon kontakt med? Eller ska jag låtsas om att jag aldrig har märkt att jag har kontaktat fel mentor? Jag tror på det senaste, eftersom det bara känns fånigt att börja maila om till dem. Känner mig lite förvirrad!

Snart ska jag äta gott med Lina och Jennie. Så gött ska det bli!!

KLARADE TENTAN!!!!!!

Jag var så duktig tycker jag! Missade bara 4 p (!) på tentan!

Lyllo Mig!!!


Äntligen - 10 p avklarade

Eller avklarad och avklarad... Har just tentat av de sista 5 poängen. Det betyder ju inte att jag har klarat det, men jag har gjort ett försök! Om 45 minuter läggs svaren ut på hemsidan och då vet jag hur många svar jag har prickat rätt... På onsdag är den rättad så då vet jag exakt!

Nu ska jag inte göra någonting! Inte ens städa, bara sitta och hänga tills bussen går...

Puss för nu!

Drömmar och TENTA

Vaknade nyss utan klockan. Jag vaknade av en dröm, en dröm som jag fortfarande inte kan släppa...

Nu är det snart tenta, skönt att få den gjord! Det blir nog svårt, men jag anser att man får misslyckas så jag är inte ett dugg nervös! Mest trött.

Klockan 14.55 sätter jag mig på bussen, är framme 16:15. Hoppas att någon vill hämta mig då, men det vet jag att det är!

Återkommer klockan 13 när tentan är avslutad...

Puss och kram

Frasvåfflor

Pratade med mamma nyss, hon undrade så över att vaniljsåsen till äppelpajen aldrig stelnade. Jag tänkte inte mer på det, men 5 minuter efter att vi avslutat samtalet ringde det igen, det var mamma. Hon skrattade så att hon kiknade och fick till slut fram att hon försökt göra vaniljsås på frasvåffelpulver. Inte kunstigt att den aldrig stelnade. Det var helt klart dagens roligaste händelse!! Ändå var jag inte med!

Har varit å tränat innebandy idag det var skoj. Det var iofs bara jag som var tjej, vissa killar passar alltid medan andra aldrig passar och tycker det är viktigast att just de själva gör mål...
Jag tränade med en typ av fotbollsstrumpor som strumpor i skorna och fick stora blåsor efter redan 30 minuter under fötterna. Dagens upptäckt blir därför att det är underskattat med riktiga löparstrumpor!!! Gjorde fynd när vi var på kärringarallyt för några veckor sedan, 20 kr för ett par som i en vanlig sportaffär kostar 129 kr.

Imorgon ska jag nog åka hemhem, är ledig i några dar så jag ska nog göra det!! Fy vad skoj det vore!!

Tenta imorgon mellan 8-13, håll en tumme för mig!!!

PUSS!!!

Mys

Har varit hos Jocke ikväll, väldigt mysigt!!! Tog några öl och satt å tjötade. Saknar allt vi gjorde i våras, men det få bli ändring nu!!!


Räkna och räkna

Har just räknat igenom 4 tentor... Har bara 4 kvar idag, sen ska jag läsa på alla anteckningar!!! Tar paus efter 2 för att vila skallen lite!

Var inne och läste Viktors resedagbok, fy vad avis jag blev. Grymt härliga bilder!!! Vill nog oxå resa snart!

Puss för nu!

Miniräknare

Fick panik just!!! Letade, letade och LETADE efter min miniräknare, men hittade den inte. Kände panik. Jag behöver ju den på måndag...

Efter många om och men hittade jag den, det kändes ungeför som att vinna på lotto, tror jag!!

Bättre sent än aldrig!!!

Gick och la mig tidigt igår, vid 23-tiden, för att jag skulle komma upp tidigt idag. Men icke! Då ringde telefonen och jag låg och pratade i telefon till halv 2. Det kanske ska tilläggas att jag helt frivilligt låg där och pratade och att det var mycket trevligt!!! Men jag kom inte upp klockan 8 idag... Är iaf uppe nu vilket är bra! 
Äta frulle och plugga står på schemat för dagen!

TENTA

Förstår inte hur jag kan sitta en fredag kl 22:16 och tänka att jag faktiskt borde tentaplugga. Jag har suttit och räknat i 6 timmar idag och ändå känner jag att jag borde räkna hela tiden. Har dock bestämt mig för att jag får vara ledig ikväll. Får försöka komma upp tidigt imorgon för att räkna!

Just nu längtar jag faktiskt hemhem lite, eller det kanske mest är för att det var så trevligt i onsdags och för att fly tentan!

Har även kollat på några resor, är sugen på att åka bort. Till sol och värme. Vill ingen följa med mig tvekar jag inte på att åka själv, jag tycker att jag är värd lite sol och bad och en kall öl på en uteservering... åhhh längtar!!!

Men nu blir det TV:n från sängen, det är inte helt fel det heller!

Man ska inte vara snäll!!!

Idag har jag lärt mig att det inte är bra att vara snäll och hjälpsam, det viktiga är att ryta i och visa att man inte tänker ge sig!

Kursansvarig säger att det är viktigt att vi har VFU (VFU = verksamhetsförlagd utbildning) i år 4 eller 5, jag har 7-9. Jag har mailat en si sådär 12-13 mail om att det är viktigt att jag är i år 4 eller 5, men inte fått någon respons alls. Bara svar som säger att jag ska vara glad som har något överhuvudtaget...
Igår blev jag arg och tänkte att jag skulle skriva ytterligare ett mail, men denna gången ett "rakt på sak"-mail, argt med ett annat ord! Jag skrev till VFU-koordiantor att det faktiskt var hennes uppgift och att hon för betalt för att sköta sitt jobb men att jag ansåg att hon inte sköter det. Det blev eld i baken på henne och jag fick ett snällt mail tillbaka om att hon skulle fixa en VFU-plats åt mig.

Så nu börjar det hända lite hoppas jag!

Puss för nu!


Lars Winnerbäck!!!

Var på lasses 30-årskonsert igår, var typ 20 gånger bättre än när jag såg/hörde honom i Vadstena i somras. Då var det iofs värdelöst! Men jag tycker han var grym igår! Det var mycket trevligt. Bror, Ebba och Rickard kom å hälsade på å följde med vilket var myckt skoj!!
Kommer utförligare om gårdagen imorgon.

Nu är det mycket matte i min skalle! Tentar på måndag så det rinner snart siffror, satser och bevis ur mina öron. Tänker mycket matte hela tiden!
VFU:n strular fortfarande...

Fyller i försäkringspapprena nu, inget skoj och allt måste bli rätt.

Stickar en sjal oxå, det är trevligt, det enda i slöjdväg just nu.

Nu ska jag sova och förhoppningsvis inte drömma mardrömmar inatt...

Puss å sov gott!

Tv-gubben ringde just på...

Men jag öppnade inte!! Väntade nämligen inget besök, men jag tjuvlyssnade på när han ringde på hos grannen så då hörde jag vad han kom ifrån...

Lyllo mig!

Korridor i RYD...

Kolla länken till en korridor i Ryd... http://www.corren.se/pages/studentkamera/
Vet inte riktigt vad jag tycker. Men jag tycker nog att en korridor är tillräckligt offentlig som den är, så det kanske inte behövs en webcam.

Jaja typ som Big Brother med presentation av korridorarna....

VFU!?!

Jag håller på att bli galen på att maila hit och dit angående en VFU-plats!!!
Nu har jag mailat 5 personer, så nu hoppas jag verkligen att det händer något, men det verkar det ju tyvärr inte göra... Åhhh, jag blir upprörd!!!

Hemhemma

6 dagar efter det att jag ingått i ett vad! Igår såg jag att GB kommit ut med min favorit glass igen, pepparkaksglass!!! Det var såååå nära att jag bröt mitt löfte redan efter 5 dar, men jag tog mitt förnuft till fånga och lät bli!
Köpte däremot 1 par badtofflor vilket jag har behövt ganska länge! Jag har ett terminskort i simhallen och varje gång jag ska duscha efter ett träningspas får jag kväljningar för att det ligget så otroligt mycket hår på golvet. Alltså ett nödvändigt köp!!!
Letade även efter ett par svartabyxor, men inte då. När jag gick där i alla affärer var det som bortblåst att det var svarta byxor jag var ute efter. Letade frenetiskt efter ett par bruna... Men i sista affären jag gick in i hittade jag både ett par jeans och ett par svarta lite bättre byxor. Har lagt upp dem undefär 13 cm, oj så korta ben jag har!
Ska på en tråkig finsittning ikväll vilket jag inte alls är sugen på. Eftersom jag inte är någon fin tjej så blir det byxor och någon topp till kvällen!

Igår när Rickard och jag hade ätit tacos och vi satt och tittade på Idol somnade jag innan vi hann se vilken idol det var som åkte ut. Så när jag vaknade till av ett ryck insåg vi att det bara var att krypa till kojs. Vi somnade så snart vi la huvudet på kudden!
Rickard jobbar nu så då passar jag på att räkna lite, träffa frida och titta på bror när han spelar innebandymatch. 

Synd att mappa inte är hemma nu när jag är här, men det är ju bra oxå för då hinner jag träffa andra personer som tex farfar å så!

Nu ska jag plugga innan det bär av till fiket för fika med Frida!

PUSS från Gränna


Gå på isen å ha det glatt!!!

Dagens ordspråk: Varför gå i lera och sörja, när man kan gå på isen och ha det glatt.

Nu har jag 97 timmar då jag är ledig från matten. Så jag kan göra vad jag vill, eller nästan i alla fall... Borde plugga lite kanske, men jag ska framförallt ha skoj å kanske räkna lite...

Hejhej!!!

Idrottslärare - tant med turkosa tånaglar!

Jag läser en kvällskurs som heter bollen i skolan och riktar sig till blivande lärare samt lärare som vill undervisa i just bollsporter. Kursen är egentligen ganska bra, men det är lite väl lång tid att vara i en idrottshall för att testa på olika bollsporter i över 2 timmar. På schemat idag stod det basket. Jag som är drygt en och en halv meter har aldrig varit särskild förtjust i basket, men tänkte att det säkert skulle bli en bra lektion om jag bara gav det en chans.
Till en början var det bra, vi fick testa på olika uppvärmningar och bollövningar med basketbollen. Men sedan blev vi indelade två och två. Självklart kom jag med en liten tant, och då menar jag tant med gråtthår och skrynklig hud, med svarta jazz-byxor och en urringad topp. Detta går väl an, tänkte att hon ville klä sig lite modernt. Det jag reagerade på är att denna äldre dam ska bli idrottslärare, är idrottslärare, läser en bollkurs och inte har idrottsskor på sig.Hon springer runt barfota med tånaglar som är målade i samma färg som den urringade toppen. Hur ska det gå när vi spelar innebandy med snabba ryck. Har svårt att inte se henne glida fram på golvet i sina bara fötter. Tror även att hon kommer få ont i sina turkosa tånaglar när det är fotboll på schemat!

Idrottslärare bör, enligt mig, vara klädda för idrott!!!


Om hemligheter

"Det bästa sättet att behålla en hemlighet är ibland att hålla hemligt att det är en hemlighet" Tänkvärt citat av Sir Henry Taylor.

Min dag:
Försov mig
Åt 2 smörgåsar
Cyklade
Problemlösning
Rast
Problemlösning
Rast
Föreläsning
Rast
Föreläsning
Lunch
Matte
Matte
Matte
Cykla
Sova
Telefon
Vila
Sms
Sms
sms
Äta
Cykla
Kvällskurs
Cykla
Tjejkväll
Cykla
Besök
Fotboll
...



Varför är ungdomar beredda att ta risker?

Nu är denna dagen snart slut!
Denna tisdag har varit väldigt mycket bättre än förra veckan! Ingen cykel stulen och inget inbrott i förrådet. Eller det sista vet jag faktiskt int helt säkert eftersom jag inte har varit nere och kollat läget. Så jag har alltså inte behövt ringa polisen en enda gång idag!!!

Laborationen i skolan var väl bra, men gjorde inget större intryck på mig. Testade olika datorprogram som vi kan använda oss av i skolan vid arbete med geometri.
Lina, jag och E satt och räknade. Lina och jag hjälpte varandra riktigt bra, vi kompletterar varandra väldigt bra! Hörde dock E prata med sin pojkvän/sambo/trovlovade i mobilen. Ett väldigt lustigt samtal som fick mig att grubbla lite... Men jag har väl inte med deras privatliv att göra.

Gick igenom olika läroplaner på sexualkunskapen, tro det eller ej men det var faktiskt intressant! LGR80 tar upp väldigt mycket om vad man ska behandla inom ämnet sexualkunskap, men i LPO94, som är läroplanen vi använder nu, står det inget om just sexualkunskapens mål. LPO94 kallas även kennelklubben. Det ärså mycket "skall" i den. Rektorn skall osv.
Diskuterade även vad kön är och hur kön bestäms, varför män är våldsammare än kvinnor, finns HBT hos andra djur och hur blir vi av med våldtäkter. Mycket intressanta frågor att diskutera.
Diskuterade även varför ungdomar är beredda att ta risker och inte använder kondom vid första kontakten med en tillfällig förbindelse.
Uteslutningsrationalitet - "sannolikheten att bli smittad är ju så liten"
Förälskelse - risktänkande finns oftast inte med när man blir förälskad
Visuell slutledning - "Hon ser ju ren och fräch ut, ser frisk ut så hon kan ju inte vara smittad"
Vanetänkande - "Jag har ju varit med så många å aldrig blivit smittad..."
Ja det finns många dåliga anledningar... Nåt att tänka på i skolundervisningen...

HV71 fick stryk i förlängningen - SNYFT!

Nu ska jag krypa ner under täcket, är trött...

Ikväll smäller det! HV71 - LHC...

Säger som i Masjävlar "Undrar vad de ska hända för skit i dag då?"

Laddar upp med en stadig lunch för att inte bli sötsugen i skolan. Har laboration och sen sexualkunskap och mellan de två passen ska jag räkna lite själv... Så jag ska göra allt jag kan för att inte hamna i Baljan för att köpa nåt sött..

Laddar för kvällens drabbning mellan älsklingslaget HV71 och LHC! Är lite avundsjuk på Rickard som får vara där och uppleva stämningen!

Hej för nu!

Rosa blogg - Rosa bandet

Ett tag framöver kommer min blogg att vara rosa, jag vet att det ser förskräckligt ut och att det inte direkt är jag, men jag har valt att ha den rosa för att uppmärksamma ROSA BANDET-kampanjen!

Klicka på länken nedan för att komma till Rosa Bandets-hemsida.

När oktober är slut kommer den att återgå till sitt vanliga jag igen...


https://secure.cancerfonden.se/Templates/Star..

Har du klippt dig?

Just nu sitter jag och är lite frågande till varför folk frågar "Har du klippt dig?" när de ser någon med nyklippt hår. Jag har fått den frågan säkert 7 gånger idag.

-Har du klippt dig?
-Ja det har jag.
-Det var fint!


Varför frågar folk om jag har klippt mig när de ser att jag har gjort det?! Möjligtvis för att vara artiga, men jag tycker inte att det är artigt. Tycker att människor lika gärna kan säga "vilken fin frisyr du har" eller "vad fint du har klippt dig". Om de nu tycker att det är fint. Tycker de inte att det är det så får de gärna säga sin åsikt eller om de föredrar att vara tysta. Det sista brukar jag föredra för då inbillar jag mig att jag inte sårar personen ifråga lika mycket.

Och ja, jag har klippt mig!

Måndag, puuh pust och stön

Mobilen ringer... Jag trycker på snooze och somnar direkt om! Det är så skönt att bara dra täcket över huvudet och vända sig om igen, nä då ringer den riktiga väckarklockan och jag trycker återigen på snooze. Båda klockorna ringer igen efter 5 minuter, vilket innebär att jag bara hinner sova 150 sekunder mellan ringningarna vilket låter som lång tid, men det är ju bara drygt två fjuttiga minuter!!
Nu när jag har vaknat till kan jag inte förstå varför jag väljer att hela tiden trycka av klockorna... Men så är det varje morgon då jag börjar 8 eller 10. Ibland kan jag ligga och trycka av dem i över 30 minuter. Jag hinner alltid i tid till föreläsningarna vilket betyder att jag får dra in på lite olika saker på morgonen som helt enkelt prioriteras bort för att trycka på snooze.

Föreläsningarna var intressanta, men nu börjar det gå på rutin och jag har lärt mig när jag behöver lyssna och inte. Det var inte bara jag som var trött, mer än halva klassen kom inramlandes långt efter den akademiskakvarten slutat... Klockan nio var det rast och alla gick ut och gäspade. Klockan 10 var det rast igen och jag åt min klementin. Alltid när jag äter klementin kommer minnena upp från när jag var liten och åt 4-5 klementiner på dan, men sedan blev magsjuk och spydde upp hela klementinklyftor eftersom jag inte tuggar sönder dem. Jag gör bara hål i skalet på de små klyftorna. Intressepil i ögat!
Kvart i elva var det rast igen och då hade två tredjedelar av klassen redan cyklat hemåt. Å då tänkte jag att jag oxå kunde göra det.

Väl hemma inser jag att jag måste göra något åt mitt liv!! Det är kaos, ligger hårfön, handdukar, kläder, reklam och böcker överallt på golvet. Förmodligen pga av att det finns en snoozeknapp på väckarklockorna... När jag har sick-sackat mellan högarna på golvet kommer jag in till köket där det är överfullt av disk från helgensmatlagning. Det blir så mycket mer disk när man är två!!! Nu är disken iaf diskad och på golvet finns nu endast lite damm. Ja ok, reklamen ligger kvar på dörrmattan vilket kommer leda till att jag kommer glömma något av det som står på den när jag går ut nästa gång. För er som inte vet står  det "mobil, nycklar, mobiltelefon" på den...

Nu ska jag faktiskt slå mig ner vid bordet för att räkna några tal!!!


Jo, första dagen utan sötsaker har hittills gått bra. Coca-Colan har jag skruvat av korken på, så att den blir avslagen vilket gör att jag inte vill dricka upp den! Och när det var dax för lunch hällde jag ut aspartam-saften för att fylla kannan med isvatten, bra va!? =)


Jag, här och nu!

Lina heter jag, flyttade från Gränna till Linköping för 2 år sedan för att plugga och leva studentliv, vilket är otroligt skoj!! Jag läser/studerar just nu matematik, vilket är väldigt skoj när jag lyckas räkna ut ett tal, när jag inte gör det är det inte lika skoj. Jag har just nu lite ångest över att jag har tenta om 15 dagar och har väldigt svårt för att sätta mig ner och räkna. Detta blir inte enklare av att jag igår tog ihand med min pojkvän på att inte äta godis, chips, popcorn, salta pinnar, kakor, dricka läsk eller saft förrän kalendern visar den 23 december och klockan står på 18:00. Godis gör det enklare att få tummen ur för att tentaplugga. Men vi får se, det går kanske bra med frukt oxå...
Att jag läser till lärare gör det inte enklare att sluta upp med allt socker. För lärare fikar och fikar och fikar.

Just nu blir jag skräckslagen varje gång jag går förbi spegeln, mitt röda hår är nämligen 15 centimeter kortare än vad jag är van vid och jag har något som kallas lugg vilket jag inte haft sen jag var ett litet barn. Det tar nog några veckor att vänja sig vid sin nya spegelbild. När jag kastar en blick i spegeln ser jag även att jag är väldigt lik min mamma. Jag vet inte om det är den nya luggen som gör det eller om jag alltid har varit det.

Den här bloggen kommer att handla om det som gör mig arg, glad, fnittrig, ledsen och om annat som snurrar runt i huvudet på mig! Ni kommer även få följa mig i min kamp mot allt som är sött!!


Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0