Min telefon och bredband

har brakat ihop. Så det dröjer med inlägg från mig. Jag pluggar mycket så egentligen är det väl lika bra. kan med andra ord inte studieflykta lika mycket!
Hej

Lång dag

Varit i skolan mellan 10-19:30... puuh.
Imorgon blir det ännu längre dag. 8-19:30. Jaja, jag får ju 30 p i jul iaf! Så jag förtjänar lååånga dar!

Skrattat så att jag nästan kissade på mig

Åkte och shoppade idag, fick krypa in och ut genom bagageluckan och fram till förarsätet. Det var roligt

Var på maxi idag, där var det något som sas som gjorde att jag och Sandra fnittrade nåt enormt!

Ännu roligare var när vi hade varit på biltema och jag är nöjd med att ha införskaffat 5 liter färg. Jag klätrar in genom bagageluckan och sätter färgen i baksätet, vad jag inte vet just då är att den lutas mot dörren. Vi lyckas öppna dörren utifrån och botten på hinken med färg ville inte längre vara botten. Så jag har färg på skor, jeans och händer... Och så färgade vi en parkeringsplats med typ 5 liter färg. Vi skrattade så vi kiknade!

Att det aldrig ska gå att ta sig ut till Ikano utan att man ska skratta på sig!...


Så skoj, julklappar och en frisk mage?!

Jag håller just nu på med en otroligt rolig sak!... Kan tyvärr inte skriva vad det är. Men det är betydligt roligare än att plugga!
Igår köpte jag mina första julklappar. Så jag är helt färdig med mamma, nåt litet kvar till pappa. Men inget köpt till bror... Måste ta tag i det! Det är roligt att köpa julklappar!

Nu ska jag äta frukost och sedan ska jag plugga tror jag!

Jag är inte heller dålig i kistan trots att jag borde vara det, med tanke på att Åsa bjöd på julgröt med mjölk igår. Det var väldigt gott! Och ännu godare då jag slapp få kramper. Min mage är konstig!

Det här är Jon Danielsson från ett sargat Sarajevo...

Så roligt som jag hade igår har jag inte haft på väldigt väldigt länge!

Måste berätta om några händelser från gårdagen. Vi blev uppraggade av en nördig kille och spelade på det. Så jag dansade rumpa mot rumpa med honom. Eller snarare min rumpa i hans knäveck... hehe. Sen tog Sandra över. Och vi tänkte se hur på han var, så vi rörde oss över hela dansgolvet. Och han backade med och gned sin rumpa mot Sandra. Så himla himla roligt!

När vi var på väg från hg skjutsade Jon mig på min cykel... Livsfarligt men skoj!!! Så när jag kom fram till statoil och skulle betala så ser jag att jag böjt av alla mina kreditkort. Kanten på min pakethållare hade böjt sönder korten som låg i bakfickan. Så idag har jag beställt nytt VISA kort. hehe
Detta tyckte Sandra var kvällens höjdpunkt. Jag tyckte nog egentligen att det roligaste var när jon beställde. Han var gravalvarlig och beställde 2 mosmenyer och en hyrbil!!! Han blev nekad till hyrbilen, men stod sedan och hulkade mellan hyrbilarna.
När vi kom till efterfesten igen sa jon hela tiden: Det här är Jon Danielsson från ett sargat Sarajevo...Hur roligt som helst! Han ville inte heller visa att han druckit upp sin kombos sprit så han fyllde på flaskan med vatten. Hela flaskan så kombon förstod snabbt att det var något lurt!!

Det här är det absolut roligaste jag gjort på länge! Vi har så skoj ihop och man kan verkligen vara sig själv och rapa och fisa hur mycket man vill...

Så j-a skoj!

Träffade dem på stan idag oxå. Fy vad vi skrattar ihop!

Sliten!

Idag är jag en gnutta bakis! Imponerad av mig att allt i inlägget inatt var rättstavat.

idag ska jag vakna och sen på julmarknad...

Hemma

Nu är jag hemma och det var längesedan jag hade så skoj. per, olle, jon och Fredrik är så goa allihopa!

Knubbsäl=jag

Jag försöker göra mig fin för jag ska på fest, men helt ärligt ser jag mest ut som en knubbsäl... Och jag menar verkligen det!

Så nu vet ni! Jag ska se om jag kan ta ett foto så att ni oxåfår se! Jag har ju så kortaben och så när byxor kommer på blir helheten en säl!

Hej å hå, jag kan gå på tå

Nu har jag gjort färdigt en uppgift. och drygt 2/3 av den andra uppgiften. Nu sitter jag och funderar på om jag ska göra det sista imorgon och städa nu, eller om jag ska göra klart den nu och kanske hinna städa lite idag.

Vilka problem jag har... Nä jag ska nog städa idag, imrogn lär jag vara seg eftersom jag ska ut och partaja idag! Ser verkligen fram emot det! Hoppas jag kommer in på HG idag, eller att vi göra det! Iofs ska ju inte LP och Jennie med... hehe

Hejhej

Det snöar...

I Linkeboda snöar det idag, men det är 0,7 grader ute så det lägger sig knappt! Om det ska snöa är det ju bättre att det gör det ordentligt så att det lägger sig! Jag avskyr blask!

Igår somnade jag tidigt! Väldigt skönt! Men det ledde till att jag vaknade tidigt idag. Men det är ju bara bra! Nu sitter jag och ska börja plugga! Det vore så skönt att få mycket gjort så att jag verkligen kan slappna av lite i veckan iaf!

Jag undrar vad mina kära önskar sig i julklapp, jag har inte hört något från dem än. Men ev är jag iaf färdig med mamma och pappa. Färdig så att jag vet vad jag ska införskaffa alltså! Vet inte riktigt vad det kostar till pappa, men jag ska försöka klura ut det idag.

Betalade räkningar igår, även det var kul för jag fick massor av pengar över. (massor i en students ögon...)

Ska polisanmäla inbrottet idag och även ta tag i försökringbolaget oxå. Det är lika bra att få det gjort!

Tack och bock!

IDOL

Hoppas Sebastian vinner i Idol och att sopiga Agnes åker ut. Hon är ju såååå barnslig!

Inbrott suger

Vad konstiga saker tjuvar snor. Denna gången tog de blandannat jackan som de lämnade kvar sist, en skrivare och en prydnadstomte (+en hel del annat).

Så är det. Fy vad sånna människor!

Nu somnar jag snart. Helt färdig efter 3 veckors VFU:ande

Inbrott igen!!

I förrådet! Det suger!!!!!!!!!

Ambitiös och pillig!


Jag är ambitiös!
Jag har gjort ett prov och övningsuppgifter till eleverna så att de kan öva lite extra på sina studiedagar på måndag och tisdag. Övningsuppgifterna är med facit och uträkningar. Ojojoj...

Å så har jag gjort en planering till eleverna. Så duktig jag är!



Förövrigt är jag mycket nöjd med min fläkt!. Pillig som jag är så var
jag ju tvungen att pilla och se om jag kunde ta bort kryddhyllan,
det gick och där bakom hade gubben ( ung å snygg kille) satt upp hyllor åt mig!
Så nu har jag plats för mina kokböcker oxå!
Jag är så bra! Det är bra å va pillig och nyfiken!



Gubben har gått

och jag har en fläkt över spisen! Så gött! Nu kanske jag tycker att det är roligare att laga mat igen! Vet dock inte om det beror på fläkten, men men.

Om 20 minuter ska jag fara på praktik! Det kommer att bli en lång dag eftersom jag redan nu är helt sjukttrött!

Borde kanske äta lite snart så att jag inte svälter. Det dröjer ju många timmar tills det är  lunch!

Jag är vaken

sedan en och en halv timme!

Just nu har jag en karl här somär duktig och snickrar! Själv sitter jag och känner mig lite obekväm! Jag har gjort dagens planering och tänkte gå in på att skriva lite på arbetet inom sexualkunskapen.

Jag har ont i magen oxå, men jag kan ju inte sitta och lägga äggbäsar när han är här!... hehe då skulle jag skämmas!

Puss för nu!

Om olycklig och lycklig kärlek

Nu har jag gråtit en skvett till The Bachelor! Först när han "gjorde slut" med den ena. För att hon var så stark. Och sen har jag gråtit lite för att han valde rätt och för att de var så gulliga!

Det är få gånger i livet man är så ledsen som när det tar slut och man verkligen inte trodde det. Och få gånger man är så lycklig som när man känner att allt bara är rätt och man har otroligt kul ihop. Jag tror visserligen att det är viktigast att man har roligt ihop och gör saker tillsammans!

Påtal om olycklig kärlek så är det typ ett år sedan allt med Daniel började. Hela otrohetsaffären. Ja fy!! Hur grymt ledsen jag var, att jag inte kunde äta, sova eller dricka. Och det tog lång tid att återhämta sig och komma tillbaka till verkligheten. Då trodde jag aldrig att jag skulle kunna skratta igen. Men såhär drygt 10 månader efter att jag kom på honom mår jag toppen igen!!! Klart jag kan tycka att han kunde skött det hela snyggare! Jag är dock glad att jag samma kväll som jag fått veta allt och pappa hämtade mig i Mjölby och körde mig hemhem var stark när Daniel ringde. Jag minns vad jag sa till honom, att det är minsann han som går miste om något, å inte jag! De ord och händelser jag trodde att jag alltid skulle ha på näthinnan har mattats av och är nu inte alls lika klara längre. Vissa saker sitter kvar och går ut över fel person.
Daniel och jag har fortfarande kontakt. När morfar sa till mig att det här aldrig skulle gå över bestämde jag mig för att det måste gå att gå vidare och ha kontakt. Och det går! Jag tror tilloch med att det är en fördel. När det var som jobbigast kunde jag alltid ringa och fråga om fler detaljer. Idag är det skönt att ha kontakt med honom för att få veta om han mår bra och om det går bra för honom. Han ringde i förrgår och mådde dåligt, det var skönt att han fortfarande ringer till mig när han är ledsen.

Men jag inser nu att det var som jag sa, det är/var jag som gick vinnande ur det här. Jag är en mycket starkare person, gladare och njuter mer av nuet eftersom man aldrig vet hur länge det varar. Jag har träffat en pojke som bryr sig om mig och som får mig att skratta och må bra. Mer behövs nog inte sägas...

Det jag lärde mig på det hela är att man alltid måste sätta kompisar i första rummet och alltid göra det man själv vill.

Familjen och vänner behövs i alla lägen så för er som inte redan vet så var rädd om dem!




Vad djup jag blev... hehe

Nu ska jag städa, kommer en gubbe hit imorgon 07:00 som ska sätta in en fläkt...

Hej hej

slutade tidigt!

Hemma redan klockan 15 vilket är lyx då man har praktik. Jag har haft matte med år 8 idag. Det är riktigt roligt!! Börjar även känna mig hemma inom biologin oxå, det är kul!

På matten gick jag igenom en massa om bråktal. På biologin med åttorna gick vi igenom sexuellt överförbara sjukdomar och de fick även trä på en kondom på en dildo. Och på biologin med niorna disekerade (stavning?) vi koögon. Det är väldigt intressant!!
När jag gick  på gymnasiet disekerade vi en mink. Det var urkul. Mer sånt till skolorna tycker jag!!!

lussebak och kromosomrubbningar...

Äntligen har jag fått tummen ur och bestämma tid för lussebak och julmys. Hoppas de övriga kan då, annars får vi flytta på det igen!

SKulle vilja se korten då dammsugaren kom fram för andra gången!!! hehe

Har varit på kvällskurs, där vi hela tiden får inpräntat att är vi 30 år så är vi för gamla för att bli på tjocken. Inte förgamla för det går att få barn då oxå, men sannolikheten är mindre och risken för kromosomrubbningar stora!
10% av svenskarna är ofrivilligt barnlösa, medan 4 % väljer att inte skaffa barn.
"Det är bättre att skaffa barn tidigt. Rent biologisktär det inte bra att skaffa barn vid 30 års ålder. Däremot är det bra av många andra anledningar, men inte för kroppen och fostrets skull", sa föreläsaren.

Om en kvinna som är 38 år väntar barn är det 10 % risk att fostret har kromosomrubbningar.

Ja, vi får veta en massa intressanta saker, allt får dock inte plats här...

Knasig mobiltelefon

Jag har av flera olika anledningar funktionen leveransrapport på när jag skickar sms. Men sedan i söndags har jag inte fått några leveransrapporter när jag skickat sms, men helt enkelt tänkt att personerna jag skickar till inte har på sina telefoner. Jag har inte heller fått ett enda telefonsamtal... Igår skickade jag iaf några gulliga meddelanden till R utan att få något svar, vilket är ganska ovanligt. Så imorse ringde jag och frågade om han får mina sms och det sa han att han hade fått. Bra tänkte jag!!
Men så idag när jag satt på pendeln hem tänkte jag att något nog är lite knasigt med telefonen så jag stängde av den, tog bort batteriet och allt möjligt (gjorde samma sak igår, men då hjälpte det inte). Det gjorde det däremot idag. Gissa om det pep från telefonen, massvis av missade samtal, sms och leveransrapporter. SÅ jag var helt enkelt inte lika bortglömd som jag kände mig!

Sikket I-landsproblem!!!

Zzzz

Nu ska jag sova!!!

Att plugga till

29/11 inlämning av 2 eller 3 VFU-uppgifter
30/11 redovisning - kvällskurs
2/12 inlämning VFU-begrepp
6/12 Litteraturseminarie
7/12 Redovisning/examination kvällskurs
13/12 Examination kvällskurs
14/12examination - kvällskurs
20/12 examination
23/12 inlämning av Portfolio

Det är bara dessa saker jag har kvar före jul...

Bachelor

Har just tittat på The Bachelor... och gråtit till det.

Typiskt mig!

Vad jag vill just nu!

Just nu vill jag...

...äta en hård godisbit

...ta tag i mitt liv och träna regellbundet

...ha en mysig helg utan stress och plugg

...att min planering inför imorgon ska vara klar

...se The Bachelor

...resa bort

... att alla burkar ska vara pantade

...att matlådan inför morgondagen ska vara fixad

...SOVA!!!

Fullt ös medvetslös!

Idag är jag trött! Åkte från Gränna 06:55 imorse... Rickard kunde inte sova så jag vaknade några gånger under natten. Så han är nog om det är möjligt ännu tröttare.

Direkt när jag kom in i lyan ställde jag mig och gjorde iordning en massa som jag borde gjort i fredags, eller för längesedan. Nu ska jag städa resten och sen panta burkar och sen planera lektioner.

Fullt ös medvetslös!

matematikproblem

    BIR     
    BIR                               
    BIR
  +BIR
=DIRD


Varje bokstav är något mellen 1-9
Vilket tal är varje bokstav?

Grav

Idag har jag varit och hälsat på min farmors grav. Det känns ganska bra å ha gjort det, även att jag vet att hon inte tycker att jag behöver!

Hemhemma

Nu är jag hemhemma! Gissa om föräldrarna blev förvånade när de kom hem och jag redan var här...
Bror fick en vattenpipa av dem och jag en väska. Det var kul!

Nu sja jag ta tag i mitt liv. Har sovit i 11 (!) timmar, men nu ska jag göra något vettigt!!!

LP, hittade ni nåt i Mantorp? Och hur blir det med skidresan? Jag är sugen som tusan!

Hej å hå

Härlig dag!

Nu börjar jag få lite bråttom...
Idag ska jag åka hemhem!!! Såskönt, jag behöver komma härifrån lite. Mamma och pappa vet inget så det blir enöverraskning för dem när de kommer hem från kamelerna!

Men först och främst gäller det för mig att packa så att jag ka ta mig ut ur lägenheten!

hej!


Jul, jul strålande jul...

Har ätit lussebulle, pepperkaka och druckit glögg! så mycket jul över det. Härligt!!!!


Nu ska jag sova!!!

Puss min goa vänner och familj å alla andra oxå!!

Ny lampa!

27974-11

Jag har köpt en ny fin jullampa!!
Vad tycks?



Nu ska jag shoppa!

Nu ska jag träffa Lina och Jennie, vi ska shoppa! =)=) KUL!!!!!!!!

Åhörarvecka

Haft lektioner idag. Det är åhörarvecka så det är en massa föräldrar som är med på lektionerna. Då kanner man sig ganska värdelös. Eller inte värdelös, men det är lite jobbigt när man presenterar sig som lärarstudent och då känns det direkt som om de ser ner på en.
Jag följde dock min planering och det visade sig att de tyckte att jag var pedagogisk vilket var kul. =) De sa det dock inte till mig utan till några andra så det kom fram på omvägar, så som allt gör!

Nu ska jag skriva arbete! Det är förmycket med 30 p på en termin... Men jag borde inte gnälla.

Hej


Äta å skola

Nu ska jag äta och sen undervisa. Kul!

Somnade sent igår, men jag är pigg idag!

hej

Finnar

Både jag och Patrik, min VFU-vän, har fått en massa tonårsfinnar i ansiktet. Undrar om det beror på att man vistas för mycket med pubertetsbarnen?

Ajjjj!

Jag halkade just på golvet och sträckte mig mitt under foten. Det gör ONT!!!!! Typiskt mig!

Klart jag ska berätta om mina drömmar om jag har några sådana. Nattens dröm handlade om att jag hade somnat i mitt förråd. Det kom in två killar. Lampan släcktes och jag bad killarna tända den igen, men det gjorde de inte. Vet inte om de skulle göra inbrott i mitt förråd igen eller om jag skulle bli våldtagen. Drömmen berodde antagligen på att jag nyligen haft inbrott i mitt förråd och att vi på sexualkunskapen diskuterat misshandel och sexuellaövergrepp på barn. USCH!!!

Men jag vaknade och smsade med R så jag vaknade till ordentligt och kunde inse att det bara var en dröm.

Hoppas få sova ostört inatt!

Snippa muff penis och gren

är några av namnen som eleverna i åttan kallar sina könsorgan.
Nu har jag skrivit på arbetet inom sexualkunskap i några timmar. Det är väldigt roligt, men det tar tid! Jag har lagt upp det så att jag beskriver tjejens respektive killens könsorgan och beskriver dess delar och vilka delar som ger njutning och stimulans. Efter det känns det mer naturligt att komma in på sex och könssjukdomar. Eller vad tycker du Lina?

Nu ska jag räkna ut några mattetal... sen ska jag sova!

Kan tillägga att jag inte fryser längre. 25 ljus tända och termometern visar 24,6 grader. SKÖNT!!! När det var 21,6 så frös jag. Jag borde vänja mig vid att leva lite kallare, men det är svårt. SNacka om att jag kommer frysa hos min älskling i helgen om jag bestämmer mig för att ta mig till honom. Där är det typ 18 grader. Alltså 7-8 graders skillnad. Puuuhh. Fryser bara av att tänka på det. Men det är ju en anledning till att få ligga tätt tätt intill varandra =)

Nu ska jag ladda batterierna för imorgon! Ser fram emot shoppingen med Lina och Jennie. Se om Jennie har lika bråttom in i affären i morgon... hehehe

Gonatt!


Plugg

Hemma efter en dag på praktiken! En skojig dag! Ska vicka på måndag och det ska bli roligt! Första gången liksom och man vet ju hur det är första gången... Jo lite spännande och nervöst!

Allt blev klart med R:s jobb idag! Så himla skoj att äntligen ha fått in en fot någonstans!

Mamma och pappa red på kameler igår. Lyllo dem!

Imorgon håller jag en massa lektioner själv, det är trevligt! På kvällen ska Lina, Jennie och jag hitta på en massa bus. Hehe vad vi ska shoppa! Jag gillar det!!!! Bra idée av Lina! Undrar bara när trippen till Mantorp blir? Eller mer när bilen blir frisk igen. Men som sagt så finns det ju alltid en pendel... Jaja.
På fredag åker jag nog hemhem, det är ju oxå alltid skoj!

VFU!

Jag är så itroligt trött, la mig tidigt som vanligt, man har vaknat en gång i timmen av konstiga drömmar. Det är inte så roligt! Så idag är jag nöjd över att ha ett test att lämna ut på mattelektionen. Då behövs inget nytänkande...

Det är bra!

Ska nog även hoppa över kvällskursen... Måste få hinna vara hemma och bara vara idag. Å plugga lite annat och så...

Lugn och fin av starkvin!

Nu är jag lugn! Har pratat med R och bror, de är så goooa båda två!

Har pratat med min bror om svenska kyrkan och om religion överhuvudtaget. det var trevligt! .

Nu ska jag faktiskt lägga mig, detär en otroligt lång dag imorgon oxå!

Lina och jag har kommit fram till upplägget inom sexualkunskapen. Det känns riktigt bra och ska blir kul att jobba med. Synd baraa att det är så mycket nu för jag hade gärna satt igång så snart som möjligt, men det får vänta till helgen!

Visste ni att det finns 24 län i Sverige?

Arg nyss och lugnare nu!

Var så j-a arg på Heino idag på innebandyn! Det slutade med att jag drog från matchen och att de fick spela själva!
Nu har jag pratat med honom och vi har rett upp allt. Men jag är fortfarande lite upprörd... Jaja

Föreläsningen idag var äldigt bra. Handlade om sexuella övergrepp. Intressant!

Hej från en tjej med hett temperament!

Tidigt i säng!

Nu ska jag lägga  mig å sova!
Tror jag är påväg att bli sjuk. Jag fryser så grymt mycket hela tiden och är sugen på crabsticks hela tiden. Så nu ska jag ta mig en sån innan jag går och lägger mig!

God natt mina blogg-vänner!

Skönt!

Är äntligen klar med morgondagens planering och prov. SÅ nu får jag sticka hur mycket jag vill! =)

Kom hem tidigt!

Äntligen hemma! Fick skippa konferensen idag vilket var otroligt skönt! Ska göra prov åt niorna nu, det är skoj!

Det fanns många åsikter om mitt inlägg om Svenska kyrkan. Det var intressant. Inget är ju mer rätt än det andra. Vad kärlek är är ju individuellt och vi kommer aldrig att få veta vem som mår bäst av vilken kärlek. Några få höll inte med mig, medan det var fler än väntat som höll med mig! Självklart tycker jag det är kul när många tycker som jag! Men jag respekterar allas åsikter.

Har just varit  och lämnat in min cykel. Att dessa förbannade cyklar alltid ska strula! Men tills imorgon ska den bli frisk igen!

Allt för nu!

Puss

Gay-bar

Hemma igen efter en händelserik kväll!
Anders och Per hämtade mig här för att jag skulle slippa cykla ensam genom rydskogen. det är så gulligt av dem! Anders cykel började ge sig och han beslöt att slänga den och skjutsade mig på min cykel istället. Innebandyträningen började i lite kaos då vi inte kom in i hallen idag heller! Väl inne så var det så otroligt roligt, jag tycker det är kul att även en sån som jag kan vara med som inte är så himla duktig utan mer spelar eftersom det är roligt!
När vi kommer ut från träningen så har Per återigen fått punktering på sin cykel, så det blir en promenad till Gay-bar för att hämta pump och hoppas på att kunna cykla en bit. Det var trevligt att äntligen få se gay-bar har ju hört så mycket om det men aldrig varit där. Men icke då. Det fanns ingen pump på gay-bar. Så vi fick promenera hem genom Rydskogen, men vad gjorde det när jag slapp cykla ensam!

Nu ska jag planera lektioner om procent inför imorgon!

Trodde inte man kunde göra så lite på så lång tid!

Idag har jag inte gjort så mycket, eller rättare sagt ingenting!

När R åkte var tanken att jag skulle plugga, men icke då! Jag har varit och handlat, vilket var behövligt. Jag har även planerat matlådor för veckan. Det är oxå bra! Å så har jag lagat mat! God mat.

Nu ska jag snart träna, det ska bli skönt.
Sen längtar jag så mycket efter att få prata med min älskling. Men vi ses ju om bara 5 dar så det är ju bara att bita ihop! Kanske ska utmana honom och bror i badminton på lördag... Ska tänka lite först. Men målet för mig är att ta 2 poäng mot honom!

Jaja, för övrigt såär jag otroligt nöjd med inköpet av min korthållare!

Å så har jag kommit på en julklapp till bror och en till mamma och pappa och en till kusinen och en till Louise och en till Frida. Det är bra tycker jag. Så slipper man den där stressen precis innan jul! Jag älskar att ge bort presenter!

Jaja...

Om den Svenska kyrkan och en sketen bok

 
Jag som inte är med i den Svenska kyrkan skulle ha väldigt svårt att se mig själv stå framför altaret och lova någonting inför gud, som inte finns och bara är ett påhitt. Skulle jag däremot träffa en kristen person som jag just då finner vara rätt för mig skulle jag kunna låta mig vigas i kyrkan för att min blivande man skulle må bra av det.

Jag vet tyvärr inte om jag tror på äktenskapet, jag säger som min pappa sa när mamma väntade mig. Mamma ville verkligen att pappa skulle lova att alltid älska henne, till svar fick hon: "Jag kan lova dig att jag kommer älska dig i 3 månader, men inte längre".
Det är precis så jag tror att det är. Att man inte vet hur länge man kommer älska en person. Och 3 månader fram är ju ändå inom en överskådlig framtid. Jag anser att jag kan älska någon utan att behöva gifta mig. I dagens samhälle tjänar man dock på att ha ingått äktenskap för ekonomins skull.

Att dessutom som föräldrer döpa sitt barn, det är oxå helt sjukt. Varför ska föräldern bestämma om barnet ska döpas och upptas i kyrkan? Det borde väl barnet själv få bestämma när den är så gammal så att den enskilde personen vet om han/hon har en kristen syn och tro.
Jag är själv döpt. Mamma och pappa kom inte överens om vad jag skulle heta i efternamn och om jag skulle döpas eller inte. Mamma ville verkligen ha ett dop för att det var ett tillfälle för hela släkten att samlas, medan pappa tyckte att de kunde ha ett namnkalas. Så jag är alltså döpt, men tog min pappas efternamn. Jag förstår hur min mamma tänkte, men så fort jag blev vuxen nog och kunde fatta mina egna beslut gick jag ur kyrkan. Vilket jag aldrig någonsin har ångrat.
Är man dessutom med i kyrkan betalar man en massa extra pengar till kyrkan varje år. Pengar som jag mycket hellre skänker till välgörande ändamål eller till en förening eller till något annat som mitt hjärta klappar extra för!

Som det ser ut i dag vill jag byta ring med min älskade på en plats som betyder mycket för mig, men jag vill absolut inte lova något inför någon som inte finns, då lovar jag hellre min älskade trohet. Jag ska låta mina barn fatta sina egna beslut. Den dagen då jag jobbar som lärare ska jag försöka ha skolavslutningar på någon annan plats än i kyrkan. Dagen då jag inte vill eller kan vara med längre vill jag att läkarna sku utnyttja allt som går på min kropp. Om de kan lyckas hjälpa någon med något organ i min kropp så vore det en fröjd. Njure, lever, hjärta, ögon, öron, blog och allt annat får de ta från mig. Utför gärna forskning på min kropp, det kanske leder till att någon någongång i framtiden räddas. Och det lilla som blir kvar får ni göra till aska och gärna sprida det över Vättern. Jag vill inte att mina släktingar och vänner ska känna sig tvingade att besöka en grav där det ligger lite aska av mig. Det är bättre att de personerna gör något kul med de som fortfarande lever och ägnar en tanke åt mig istället.


nallebudet

Nu har R gett sig av hemmåt för att fira sin mor och far! Vilket egentligen är ganska bra, för då får jag tid för mig själv att plugga och göra alla planeringar och så.

Å så har jag ringt till mamma och pappa som är i Tunisien. De verkade ha det kanon! Strålande väder, så de skulle bada på förmiddagen och spela golf på eftermiddagen!

Nu ska jag äta frukost och sen sätta igång med pluggandet!



Vad kul, jag ser att de annonserar om Nallebudet under detta inlägg. Ganska roligt eftersom det var just vad jag skickade till pappa i farsdagspresent. Kanske egentligen passar mammor bättre, men jag tror nog att även män behöver mjukas upp med en liten nalle. Och det är ju trots allt tanken som räknas!
Han ringde iaf och sa att det var en present som passade även  en 53-åring!

Lördag!

I går var jag och R på stan och shoppade. Det var ett litet projekt att gå med honom, han skulle "bara" hitta en farsdags present till sin pappa. Men det tog ett tag...  hehe. Sen han vi gå hem och ta det lugnt en liten stund innan vi begav oss till Ghingis och åt. Man får alltid så otroligt god mat där!!! Sen gick vi på bio och såg "Om Sara". En film som jag tyckte var sevärd och som fick mig att tänka till lite. Man kanske inte alltid klarar sig själv...

Fredag

Fredagen var kanon!
Vi var hemma hos Jennie och förfestade, tjötade, åt och drack. Efter två öl kände vi oss lite på pickalurven. Vi skrattade och hade det väldigt trevligt! Kom även fram till att vi ska försöka ta en kortvecka i fjällen. Skulle vara så otroligt roligt!
Till slut kom vi iaf till HG, mycket trevligt att vi kom ut. Så nu har vi inte lika stora krav på oss till nästa gång =) Det varför övrigt väldigt många man kände på hg i fredags, skoj!!! Förutom den där äckliga gubbe som bara var äcklig och påfrestande!


Kvällen igår

Var riktigt rolig!
Alltid trevligt att umgås med dessa tjejer!

Och vi kom till HG!!! Inte illa!!! Var dock en äcklig karl som var på mig sjukt mycket och förstod inte vad en diss var!

Nu ska jag och R gå till Ghingis å äta. Kommer mer info senare!

PUSS

En sån kanonbra dag!

Lektionen jag planerade i dag, gick hur bra som helst!!! Alla lyssnade och alla ställde frågor och det bara flöt på. Dessutom fick jag bra respons från mentorn. Skulle dock tänka på två saker... Att säga hej till dem innan jag sa varsågod å sitt. Okej det är ju en självklarhet, men det hade jag glömt. Glömde äeven att tända lampan vid tavlan. det var mina brister i undervisningen och det känns som om dessa två saker är ganska enkla att rätta till!
Efter lektionen så räckte en kille upp handen och sa att jag var en riktigt duktig lärarkandidat oxå. Det kan man leva på länge!!

Å så har min älskade R fått jobb idag oxå. Så det är bara skojigt!

Nåt mer roligt är att jag ska till Jennie nu på party!!! Å fy vad jag är sugen på en öl eller 5!

Å så när jag kommer hem inatt så har R kommit hit och ligger i min säng och sover!! Tror inte att det kan bli bättre...

=)

FREDAG!

Skönt att det är fredag! I natt kommer R,
det ska bli mysigt att träffa honom igen!!
Men innan dess så blir det utgång med tjejerna!

Men först VFU hela dagen!

Mappa åker till Tunisien idag, lyllo dem!!
De behöver iofs semester eftersom d
e jobbar typ varenda vaken timme!
Jag vill oxå åka bort!

Hej då!

Geobräde

Glömde skriva om mitt geobräde.

Arbetade med 3 elever i år 5 idag. De fick jobba med mitt egentillverkade geobräde. De var jätteduktiga, trots att de inte visste var area var. Det löste sig iaf efter Patriks otroliga förklaring! En utav tjejerna imponerade väldigt mycket på mig. Hon var en duktig elev och hade alltid avaret snabbt, men hon höll det för sig själv och "lekte" lärare för de andra två. Hon ville att de oxå skulle förstå. Det var kul att se.

Men så små barn är inget för mig!!  Det var kul i 40 minuter men det räcker absolut!

Nu så...


hehe

När jag skulle hämta min veg- och skinkapizza sa han (pizzakillen) så fort jag kom in: "Du hade beställt Hawaii va?" Nä, svarade jag. Å så gav han mig ändå pizzan. Jag frågade om han drev med mig å då svarade han att man måste ju få ha kul när man jobbar!
Rolig gubbe/kille!

Har haft VFU idag oxå. Lika roligt idag, eller kanske till och med roligare! Trivs som fisken i vattnet.

Klockan är 21:25 och jag är otroligt trött. Ska lägga mig nu och titta på Paradise Hotel. Det är ju final idag! Brukar inte titta på det men har sett några avsnitt och varje gång varit vansinnig på den där david och Natacha. Fy vilka hemska människor.

Har planerat lektioner för imorgon. Det tar ganska mycket tid för en ovan person som mig! Hoppas det blir bra! Eller det kan ju inte gå så himla dåligt.
Påtal om dåligt... Det var en kille i åttan som hade diagnos idag och frågade mig om hjälp på ett bråktal. Jag insåg ganska snart att jag inte visste hur jag skulle lösa den och bad honom tänka till en gång till innan jag hjälpte honom. Å så gick jag från honom. Tittade i min mattebok hur man löser sånna tal. Gick tillbaka till pojken och frågade om han tänkt färdigt än. Det sa han att han hade gjort för länge sedan. Bra sa jag och hjälpte honom. hehe. Busigt av mig!

Nu ska jag sova!

Puss för idag!

Rolig Pizza-gubbe!

Ringde just och beställde pizza. När jag frågade hur lång tid det skulle ta, svarade mannen på pizzerian att det skulle ta en timme. Här följer dialogen:

- En vegetarik pizza utan oliver men med skinka tack!
- Ja, tack.
- Hur lång tid tar det?
- 1 timme!
- Vad sa du?
- 1 timma.
- 1 timme. Oj, men då vet jag inte om jag ska ha det.
- Nej tio minuter, jag skojade bara!

En pizzagubbe som var riktigt rolig i telefonen!

Sexualkunskap i år 8

Idag hade jag sexualkunskap med åttorna. Mycket intressant.
ALLA killar har homofobi. Och då menar jag inte lite utan helt sjukt mycket. Men jag tror och hoppas att det växer bort.
Vi har även en frågelåda, där de kan skriva frågor som de vill ha svar på angående sex- och samlevnad. Vissa frågor är annorlunda. Och i vissa fall tror jag de har en baktanke med dem. Tar med ett urval här, men jag minns tyvärr inte så många.

Hur liten är den kortast uppmätta snoppen?

I vilken ställning är det lättast att bli med barn?

Vad heter en sån som knullar djur?

Ska man vara försiktig eller är det bara att dunka på?

Gör det ont första gången man har sex?

Kan du inte ge oss kondomer, de är så dyra.

Kan man BARA bli gravid när man har mens?


Geobräde

Helt slut efter en dag full av aktiviteter!
Var på min tråkiga kvällskurs idag, gav inte mycket alls! Hade kanske lite för stora förväntningar på den kursen, men den är inte bra! Jag fick spela volleyboll med tanten som jag har skrivit om tidigare. Hon som inte har skor på sig utan springer barfota, idag hade hon dock ett par strumpor på sig. Typiskt att jag alltid hamnar med konstiga månniskor.


Pappa var förbi nyss. Han hade med sig hamburgare och geobräde. Hamburgarna var goda!!! Han hade även varit snäll och snickrat ihop ett geobräde, som jag gjorde om lite. Precis som pappa anade... Okej, du känner mig ganska bra! Så här blev geobrädet. Blev bra för att vara hemmagjort. Nu lät jag negativ. Det blev mycket bättre än förväntat!!!

Imorgon ska jag jobba med 3 elever i år 5. Vi ska arbeta med
kvadrater, rektanglar, area och omkrets. Det ska bli spännande
då jag inte har en aning om hur mycket geometri de har läst.

Fick sovmorgon imorgon!!!

idag är jag trött, men jag trivs kanonbra på VFU:n med mentorn och allt!
Jag får undervisa i det mesta, men jag har ju definitivt inte Fe-koll på kemi och fysiken å så...  Å inte all biologi heller. Hade en klass idag som jobbade med nervceller och det är man ju inte specialist på, men jag kan ju alltid läsa mig till lite kunskap!

Nu ska jag sova 5 minuter innan jag har kvällskurs!


Borde nog ligga kvar i sängen

vid frukosten tappade jag smörkniven full med smör på min tröja. Bara att byta!!!
Inte nog med det så tappade jag den direkt efter igan, fast då full med mjukost. På golvet....

Bra början på en stressig dag, med vfu och kvällskurs och så...

Mantorp!

Jag kommer, men jag är trött!!!

Så skoj!!!

Mitt tjejgäng har mailat fram och tillbaka idag eller ikväll, vilket alltid är lika kul!
Fick följande mail av J. De är så himla goooa och vi har så skoj tillsammans! Laddar redan!


Halllllå brudar!!!

Absolut fest...jag har ett supergott rödvin att rekommdera lina.
Vi kör på HG o så suger vi lite på karamellen och sofforna tills
senare.

Ni är välkommna att ta med er discoskorna till mig på fredag.
dammsugaren är redo sjöblom.....

ha det gött



Känns som om det är denna kvällen mailet syftar på...

Sexparty och 25-års fest

Pratade nyss med "Malin i Röttle", vilket var längesedan! Hon undrade om jag ville komma hemhem i helgen och gå på sexparty och 25-års fest. Nu velar jag lite på om jag vill det eller inte. Eller jag vill det, men frågan är om det är värt det... Jag missar ganska mycket plugg tid.
Jag, Lina å Jennie ska hitta på nåt bus på fredag, eller målet med kvällen är att ta oss ut. Vi har tyvärr aldrig lyckats komma ut efter förfesten. Av en eller annan anledning... Behöver ju inte nämna någon incident.
Det betyder att jag bara kommer åka hemhem för ett dygn, så jag ska fundera lite... Åker jag inte hemhem så kommer R hit och det blir mer kvalitetstid om vi är här jämfört med hemhemma eftersom det är så många måsten hemma.

Ja ja, det kommer bli en otroligt skoj helg hursom helst!

Nu har jag ont i magen aftersom jag är så pantad att jag druckit mjölk! Så det lär ju bli ett å annat toabesök innan jag somnar!


Att vara heterosexuell är inte normalt bara vanligt!

På pendeltåget till VFU:n hade jag en trevlig pratstund med en av skolans SO-lärare. En intressant snubbe faktiskt!
Började med att sitta med på en fysiklektion, det som de jobbade med var faktiskt sånt som jag inte riktigt hade koll på, tyvärr! Sedan var det mattelektion med 6 st resurselever från år 9. Det var roligt att jämföra dessa elever med de andra 30 i år 8 som jag undervisade igår. Som sagt, intressant!
Var även med och hade en timme med 2 elever som inte behöver ha idrott för sina föräldrar. Där var man mer ett stöd och någon att prata med än vad man var lärare, men det handlade fortfarande väldigt mycket om att vara pedagogisk.
Var även med när mentorn hade sexualkunskap med en 8. Mycket givande! De fick i uppgift att i grupp rita kvinnan respektive mannens könsorgan. Alla fick till någon form av helikopter som en tjej beskrev mannens kön, men det var nog bara en grupp som fick till en snippa, ja det heter ju det nu förtiden. Snippa och snopp. Jag kom på mig själv med att glöra bort mig när jag pratade om kvinnans kön. Jag sa ordagrant såhär: "den första personen som ser en tjejs könsorgan är i förstahand pojkvännen, den andra personen som ser kvinnans kön är oftast gynekologen och i tredjehand tjejen själv". Observerade ni att jag sa pojkvän, vilket jag inte borde sagt! Jag skulle ha sagt pertner! Fy på mig! Att vara heterosexuell är inte normalt bara vanligast!

Jag han bara precis komma hem och slänga i mig lite mat, sen var det dax att ge sig iväg igen för att ha kvällskurs. Sex och samlevnad i ett genusperspektiv!
Vissa stunder var föreläsningen riktigt bra, stundtals värdelös...

Vilken natt

Jag hade svårtför att sova igår. Förmodligen för att jag började sent och hade fått mycket sömn natten till igår. Men det fick jag inte inatt. Somnade kanske runt halv ett men eftersom jag glömde stänga av mobiltelefonen vaknade jag varje gång jag fick sms. Och det det fick jag väl ca 4 (!) gånger under natten...
Så är det när man har en pojkvän som festar i Rom...

Så inatt ska telefonen stängas av och jag ska sova ostört!

Det kommer bli en lång dag, med lektioner och kvällskurs!!!


Trodde ingen var intresserad av min blogg...

...men på 30 dagar har jag haft över 100 unika besökare.
Jag som bara trodde att mappa skulle läsa vad jag skrev!

Jaja, nu ska jag återgå till min stickning eller blivande sjal!

Lite förvirrad på min första VFU-dag...

Var lite nervös när jag satt på pendeln till Mantorp. Mest för att jag inte visste hur min mentor såg ut. Och när jag kom dit och sedan presenterade mig för henne visade det sig att hon helt plötsligt hade två studenter... Men jag spelade dum och låtsades som om jag inte visste om att det var jag som mailat fel. (Det har jag skrivit om tidigare i min blogg, men alla jag pratade med tyckte inte jag skulle låsas om att jag kontaktat fel person.) Men det löste sig i alla fall och jag fick mentorn som jag egentligen skulle ha haft....
Virriga jag, om jag ändå hade mailat henne för två veckor sedan och berättat att jag kontaktat fel.

Hur som helst så har hon ungefär 8 mattelektioner i veckan, vilket känns lite lagom under dessa 3 veckor då jag ska planera lektioner till matten. Hon har även Biologi och nån kemi och fysiklektion i veckan. Precis vad jag vill se!! Imorgon ska hon dessutom introducera sexualkunskap i en 8:a. Hon frågade om jag ville ta hend om det, men jag tackade faktiskt nej. Det känns som om det är ganska nyttigt att se hur någon annan lär ut inom det ämnet!
Dessutom är denna kvinna ganska ung. Eller typ hälften så gammal som Ia, min mentor i textilslöjd från i våras.

Jag visade även intresse genom att vara med på en konferens till kl 17. Bra gjort av mig tycker jag! Det diskuterades om svaga elever och vilka elever som inte har uppnåt G i ett eller flera ämnen. Det är förvånandsvärt många i en klass som har IG i ett eller fler ämnen!!!
När jag satt där började jag tänka på mig och min bror. Tror aldrig att verkan han eller jag har varit något av namnen de diskuterat på ett sånt möte! Vilka duktiga barn vi var!!!
Det var faktiskt intressant att var amed!!

Något som var lite pinsamt var att jag skulle hjälpa en elev i år 9 med hennes matteläxa, hon brukar fålite specialhjälp med lästal. Men det var 2 tal som jag inte lyckades lösa... Det var pinsamt! det var ju trots allt ett tal i boken för år 9!!!

Men men...

Det var min dag! Har även kostat på mig ett Pendelkort på 650 kr, det är lite surt. Det innebär att jag har 165 kr kvar av CSN-pengarna denna månaden. Förstår inte hur CSN tänker!!! Tur att man jobbar extra! =)


VFU

Det har varit en händelserik dag, men nu måste jag vila lite innan jag ska äta något. Kommer med fakta sen!

Bakterier...

Fick ett brev från Folktandvården I Gränna i fredags. De gav mig en tid, men med tiden så fanns det en extralapp där det står:
Viktig information till dig som är patient:
Har du vårdats på sjukhus/vårdcentral i Östergötland, Stockholm eller
utomlands under de senaste 6 månaderna?
Tag i så fall kontakt per telefon med oss på kliniken för vidare information.

Idag ringde jag och ändrade den tidenen hos tandläkaren och när jag sa att jag har varit och tagit spruta på en vårdcentral i Östergötland för ungefär 6 månader sedan blev hon förskräckt. Hon visste inte alls hur hon skulle göra. Men jag får tydligen en kallelse till min vårdcentral här för att ta några prover.

Jaja, så är det!


Nu ska jag duscha och göra mig iordning för VFU. Just nu är det lite nervöst eftersom jag inte vet vem som är min mentor, men jag hoppas att det ordnar sig!

Ska vara där strax efter 12 så jag måste cykla härifrån vid 11. SÅ jag får försöka att äta en rejäl Brunch innan jag far. En sak som jag tycker är lite tråkig är att jag måste vara med på konferencen i eftermiddag. Det ger mig inte så mycket nu, eller jag ska inte säga att det inte gör det eftersom jag inte varit där än!

Nu ska jag läsa på lite om mina VFU-uppgifter så att jag vet vad jag ska observera under första veckan!

Hej för nu!

Lina 22:54 pip

Har tittat på ett Tv-program från UR. Intressant! 
Handlar om hur skolan eller främst lärare hanterar skiljsmässobarn. Och hur mycket barns tankar om föräldrarnas skiljsmässa drabbar skolan.

Påtal om skiljda föräldrar, så har ingen av mina nära vänner skiljda föräldrar. Och då handlar det kanske om 15 personer som jag umgås som mest med. Är det ett sammanträffande eller hur kommer det sig att min umgängeskrets har föräldrar som lever tillsammans? Det är väldigt ovanligt idagens samhälle, tror jag iaf!

Det var dock inte det jag skulle skriva om. Jag skulle bara säga godnatt!
Jag har stickat en del under programmetsgång, men nu är jag trött så det är dax att sova!

Puss & Kram

Önskelista till Jul!

Jag vet att det är lite tidigt, men jag tänkte att det kanske är någon som är ute i god tid och vill veta vad jag önskar mig. Så här kommer listan som den ser ut nu!

PRIO 1

  • Liten tunn plånbok i typ brunt skinn
  • Nämnaren prenumeration. www.ncm.gu.se
  • Maskara, Isadora vit och svart
  • Regnkläder, lite snyggare – kan köpas på stadiums julklappskväll… om det blir nån
  • Djupa tallrikar, 12 stycken. Vita på Ikea
  • Prenumeration på typ Hennes
  • Boken – rörelse och idrott, Liber, Åke Hultfeldt, Micke Bergström, mfl
  • Jeanstråd – gärna 2 olika nyanser
  • Jeansnål och en stretchnål till symaskinen
  • Idominsalva - liten tub
  • Stickor strl 12
  • Strykjärn

PRIO 2

  • Spånplatta med skumgummiöverdrag och tyg över det. 1,4 x 1,4 meter
  • Medlemskap i RFSU så att jag får tidningen OTTA
  • Rejäl häftapparat för typ stolar och textiler…
  • Skiva med Lasse Lind(h)
  • Vita kartonger/lådor på IKEA. I alla storlekar, eller ej de minsta.

PRIO 3

  •  (Ett badrumsskåp)
  • Strykbräda – rejäl!!
  •  (Presentkort på Vila)
  • (Pendelkort till Mantorp *studentlegblir billigast!)


Hur ofta säger du

När du säger "man", menar du dig själv då? Var det en person som frågade mig.
Ibland menar jag nog mig själv, men jag försöker skriva "jag" om jag tycker det. När jag pratar har ordet "man" lättare att slinka ut ur min munn, tyvärr! Jag ska försöka skärpa mig!!

Idag är det inget roligt väder,så jag har kunnat sitta inne med gott samvete! Verkligen skönt! Men jag är nöjd med min dag för jag har redan fått väldigt mycket gjort!

Jag har lagt upp tre par jeans, det går faktiskt ganska snabbt. Det enda som var lite surt var att jag inte hade någon jeanstråd. Men jag har visst alla spolar till mammas maskin här och på två av dessa spolar fanns det jeanstråd. Så det gick bra ändå!

Jag fick även mail från Gränna-Frasse idag, visste inte ett han kunde skriva mail. Men jag blev himla glad! Han hade svarat på alla mina frågor om Gais. Varkligen väldigt snällt! 
Så jag har skrivit färdigt att arbeta till kvällskursen bollen i skolan. Väldig skönt! Lite stress över det har släppt!

Jag har även lagat helt underbart god mat, vilket jag aldrig trodde att jag skulle lyckas med! Men nu har jag även 2 matlådor till VFU:n. Det behövs verkligen! Till maten åt jag upp tzatsikin som blev över i fredags. Det var gott, men jag tycker lite synd om killarna som jag ska spela innebandy med. I och för sig kanske det är min enda chans att skrämma iväg dem!

Jaja. allt för nu!

Men var så lugna, det kommer mera!

Nu är mamma stolt

Hon tyckte nämligen inte att jag gjorde något vettigt igår. Vilket jag inte heller gjorde!!!

Men nu har jag lagt upp byxorna som var gårdagens projekt! Men nu ska hon få höra, jag ska lägga upp 2 par jeans till!!!

Jag är på hugget idag!

Ny dag, nya krafter!

I dag är jag pigg och glad och har redan gjort mer än vad jag gjorde på hela dagen igår. Även om jag bara lagt disken i blöt och har tänkt att diska det innan jag ska spela innebandy. Och det ska jag inte göra förrän klockan 18, så jag borde verkligen hinna diska innan dess.
Funderar även på om jag ska lägga upp de där jeansen idag. Ska ju ut på VFU imorgon och då ska jag se vuxen ut. Tanken är att jag ska se mer vuxen ut än de små brunstiga högstadieeleverna.

Nu till frukosten!
  

Om jehovas

Läste en blogg om kristna och Jehovas, tyckte den var väldigt bra. Gå gärna in och läs inlägget  "får säkert skäll av någon men...". Helt klart läsvärd! Jag instämmer med citronlimes åsikter!

Nu ska jag snart sova!

Lazio - Inter

Jag är avundsjuk på min pojkvän som är i Rom och göttar sig! Idag var han på Olympiastadion och såg när Lazio spelade 0-0 mot Inter.
Och vad har jag gjort idag? Jo jag har inte gjort ett j-a skit! Sitter just nu och tittar på Bingolotto UTAN lott! Jag hade ett mål med dagen och inte ens det har jag uppnått! Jag skulle lägga upp ett par byxor, min icke! Nu är bingolotto snart slut. Så vad ska jag göra då? Bra fråga.
Påtal om Bingolotto så gick det en ny volvo till en person i Gränna! Ringde mamma och frågade om det var hon, men det var det inte =( Det dröjer nog inte många dar innan alla i Gränna vet vem det var som vann!
Jaja, undrar just vad jag ska göra imorgon?! Bajsa kanske!

Hej för idag!

Kul fakta

Fick kommentaren nedan av Christofer (http://dagensord.blogg.se). Och då tänkte jag som honom att ingen kunskap är onödig kunskap. Så jag skriver ner lite mer onödig fakta här...

Ingen kunskap är onödig kunskap - som till exempel att det är 14 gånger större sannolikhet att en pool än en bil är inblandad i en dödsolycka med barn under fyra år.



Varje år dör fler än 150 människor av att ha blivit träffade av fallande kokosnötter.


Varje sekund äts 418 kit-kat fingrar världen över.

Varje sekund konsumeras 8000 Coca-Cola produkter världen över.

Världens största maträtt är förmodligen helstekt kamel, som ibland serveras på beduinfester. Kamelen fylls med ett får, som i sin tur är fylld med kycklingar, som är fyllda med fisk, som till sist är fyllda med ägg...

Snickers, chokladen, introducerades 1930. Namnet Snickers kom från en häst som ägdes av familjen Mars - ägare till den stora godiskoncernen.

Potatischips uppfans 1853 av Gorge Crum, i Saratoga Springs. De var ett spydigt svar till en kund som klagade över för tjocka pommes frites.

Ögats lins är den enda kroppsdel som inte kan drabbas av cancer.

En medelamerikan äter i snitt 28 grisar och 35 000 kakor under sin livstid.




Lila morötter

På 1700-talet var morötterna faktiskt inte orange, utan lila.
   
Jag har svårt att se en lila morot framför mig. Ännu svårare för att se en söt kanin sitta och knapra på en lila morot... 

Om hinduer och McDonalds


Eftersom hinduer inte äter oxkött gör McDonalds i New Delhi sina burgare på fårkött.

Intressepil i ögat!?!

Listor

Det är ju inne med listor, så här kommer en om mig och mitt liv!!

OM MIG
Namn: Lina som tilltalsnamn och Jenny efter min mamma
Kön: Kvinna
Ålder: 22
Längd: 1.585 m
Vikt: Om man räknar BMI så väger jag som en normal människa
Nicknamn: Lina
Hårfärg: Nån röd ton.
Ögonfärg: Blå-gröna

HAR DU NÅGONSIN
... blivit kysst:
Jupp
... ätit sushi: Ja två gånger. Första gången smakade det bättre än andra.
... stått på scen: Japp, spelat trumpet inför hela skolans matsal, kanske 300 pers.
... blivit dumpad: Beror på hur man ser det,
... varit ihop med någon som varit otrogen: Japp!
... varit med om en bilolycka: Nä, men kört på en hare en gång
... klättrat på berg: Jo det har jag, på Grännaberget.
... sett Vita Huset: Nej, inte i verkligheten.

ANTINGEN ELLER
Kallt eller varmt:
Kall glass med varm chokladsås. Annars riktigt kallt på vintern och riktigt varmt på sommaren.
Spets eller satin: Satin
Blått eller rött: Blått
Regn eller snö: Snö
Ull eller bomull: Beror på, de har helt olika egenskaper
Rosor eller tusenskönor: Tusenskönor som ett barn har plockat!
Vår eller höst: Vår för att den är finare än hösten, men pga. allergi väljer jag helt klart hösten!
Historia eller vetenskap: Valet är lätt! Vetenskap!!
Matte eller engelska: MATTE

MOTSATTA KÖNET
Gillar du någon just nu från det motsatta könet?
Allltid!
Vet den personen om det? Vaddå den? DE vet om det!
Gillar någon annan dig just nu? Gillar inte alla mig?
Vad tittar du på hos en kvinna/man? Ögonen! De utstrålar så mycket! I ögonen ser man om personen mår bra!

INOM DE SENASTE 48 TIMMARNA
Har du haft ett seriöst samtal?
Jo, igår var vi både seriösa och oseriösa!
Kramat någon? Ja, pappa var nog den senaste jag kramade.
Kommit sams med dina föräldrar? Nu för tiden är vi typ alltid sams!
Bråkat med en kompis? Nej!

GILLAR DU ATT
Ge kramar:
Jodå!
Ge massage: Nja, jag tar hellre emot av en massör!
Gå promenader i regnet: Ja det gillar jag faktiskt, om man har kläder för det!

ÖVRIGT
Vad gjorde du förra sommaren?
Bakade och sålde polkagrisar, sålde även lite träningskläder och så solade jag nån dag också!
Svär du för mycket? Inte lika mycket nu som då!
När duschade du senast? Igår morse!
Vilken färg är det på dina byxor just nu? Svarta träningsbyxor
Vilken färg är dina underkläder? Svarta
Vilken låt lyssnar du på just nu? Surret från fläkten i datorn
Vad var det sista du sa? Aja, hej då!
Vad är bredvid dig just nu? Tidningar, reklam, bok och nyponsoppa
Hur ser ditt skrivbord ut (till datorn)? Ett IKEA-skrivbord, sånt som typ alla har.
Vad var det sista du åt? Spaghetti med skaldjurssås
Vem vill du spendera resten av ditt liv med? Oj svår fråga. Det kan man ju inte svara på. Det vet man ju inte!
Har du en lavalampa? Absolut inte!
Hur är vädret just nu? 8,6 grader och uppehåll
Vad gjorde du igår natt? Hade tjejmiddag, vilket var trevligt sen chattade jag lite och så sov jag också!
Vem pratade du sist med på telefon? Pappa
Vad gör dig glad? Det mesta!


Citat om mat


Vi lever i en värld där saft innehåller konstgjorda smakämnen
och möbelpolish innehåller riktig citron.

- Alfred E. Newman -



Ta alltid en ordentlig titt på det du är på väg att äta.
Det är inte så viktigt att veta vad det är,
men det är viktigt att veta vad det var.


- okänd -



Öl är människans största uppfinning genom historien.
Okej, hjulet var väl också en bra uppfinning,
men ett hjul passar inte så bra till en pizza.


- Dave Berry -



En gourmand som räknar kalorier
är som en hora som tittar på klockan.

- James Beard -



Orange Gerbera

blomma bara


Den här ljuvliga blomman står och lyser upp mitt rum i höstmörkret!
Fick den av Pappa (och mamma) som en Halloween-present!
Jag älskar Gerbera!


Gubbe på besök, tidigt!

Han började med att be om ursäkt för att han kom 20 minuter före utsatt tid. Han tog av sig skorna och följde efter mig in i mitt kök. Där la han sig på alla fyra och lös med sin ficklampa. Han spolade vatten i diskhon, först i ena och sedan i andra. Efter ett tag började det till min glädje droppa. Jag hade ju inte sett det själv tidigare. Bara sett fläcken på golvet efter.
Han skruvade åt vattenlåset lite hårdare, men det läckte ändå. Tur tänkte jag! Tur att jag inte dragit hit honom i onödan. Han försökte skruva åt det ytterligare lite till, men det droppade fortfarande. Han frågade om jag hade någon hink att låna ut. Visst sa jag och han fick hinken och jag lyfte ur soporna. Han ställde hinken under vattenlåset och skruvade upp. Det kom bara lite vatten, inga matrester eller något sådant. Tur tänkte jag. Sen började han sticka upp sina verktyg i hålet. Det hade jag ALDRIG gjort om jag varit han. Usch så äckligt! Då kom det, inte mycket, dock lite svart sörja som luktade så fårbannat illa. Han bad mig om toapapper så att han kunde torka av sina verktyg. Han fick toapapper. Sedan gav han mig hinken och sa att det där kunde jag ta hand om. Han log. Jag tog hinken och fick kväljning på kväljning. Hällde det äckliga i toaletten. Spolade. Sköljde hinken, hällde ut det i toan och spolade. Så gjorde jag flera gånger.
När jag kom ut i köket igen så hade det slutat läcka. "Det var ju inte stopp, men du får nog hålla koll här", sa han. Jag tackade för hjälpen och han gick.    

Vad han tänkte när han gick vill jag nog inte veta...

Fråga till kvinnan:

Skulle män behöva uppleva mens?

Skulle de det? Jo varför inte, de gnäller ju över att vara förkylda och tror att kvinnan bara gnäller för att gnälla... Det är ju bökigt ju!
Vad tycker ni skulle killen få uppleva det??

Vad gör du när du inte har något att göra?


Bra fråga! Det var väldigt längesedan jag inte hade något att göra. Tror det är nyttigt att ibland ha långtråkigt.
Under mitt första jullov på över 10 år då jag ska vara helt ledig och inte ha något bestämt att göra ska jag brodera två stora tavlor.
Hittade två bilder på aftonbladet på ett naket par. Helt otroligt fina bilder! Dessa ska jag brodera i verklig storlek på jullovet. Vad jag längtar!!!


  
(Bilder hämtade från aftonbladet)

Är det bra att ibland bli berusad?

Det tror jag faktiskt det är. Inte att bli full, men att bli berusad. Blir man berusad kan vissa som annars ha svårt att slappna av kanske slappna av lättare. Jag tror inte det är bra att dricka alkohol så att man blir berusad flera dar i veckan. Men jag anser att ETT glas om dagen kan vara bra!

Människan kan ju bli berusad av andra saker än bara alkohol oxå. Berusad på livet, på kärlek och andra härliga saker. Så att ibland vara lite småberusad tror jag bara är bra! =)

Hur öppen är du...

...att berätta för någon att personen lukatr illa?

Oj, svår fråga. Det beror väldigt mycket på vem det är. Är det någon nära vän eller pojkvän eller någon i familjen så skulle jag definitift säga det, men är det bara en ytlig bekant som jag kanske inte behöver sitta jättenära eller var med en längre tid. Då skulle jag nog låta bli och hoppas att personen känner det själv.

Vad är viktigast...

för dig att ha i kylen?

N Y P O N S O P P A!!!
Helt klart! Vad vore livet utan nyponsoppa?!


Städning

Nu har jag gått en tid och haft ångest över hur det har sett ut i min lägenhet. Idag kom jag hem 90 minuter tidigare än beräknat och såg det som bonustid. Jag satte igång och plockade iordning, röjde, dammsög svabbade golvet och diskade 6 dagars disk. Allt detta på 150 minuter!!!
Tänk om jag hade fått tummen ur tidigare, då hade jag inte behövt gå och fundera i säkert tre gånger så lång tid på  om jag verkligen skulle ta tag i det.
  
Så kontentan är att ta tag i saker så fort som möjligt och inte gå och grubbla så förbannat länge!!!  

Penisfakta och Vad skulle du göra...

...om du för en dag fick byta kön? 

Jag tror att jag skulle gå runt å dra mig i snoppen hela tiden. Och det skulle ju vara lämpligt att söka ett jobb eftersom man i allmänhet har lättare för att få högre lön om man har en penis. Spelar ingen roll om den är 9 eller 23 cm...

På tal om penis så läser jag sexualkunskap...
3000 män mellan 18 och 74 år har mätt sin penis när de haft stånd. Alltifrån 9-23 cm uppmättes. Medellängden var 12-18 cm. Alltså 15 som snitt. Och typ allt i din vardag har snitt penislängden. Dörrhandtag, pennor, fönsterhandtag och mycket mer!!!

Dagens info från mig!!! =)

RSS 2.0