Vilken dag!

Jag vet inte riktigt vart jag ska börja. Men dagen idag har varit märklig.

Var på jobbet som vanligt vid halv tio efter att ha varit uppe och packat och diskat och pysslat och donat. Cyklade till jobbet med ryggsäck, vanlig väska och resväska, svetten rann när jag var framme. Jag pudrade näsan lite och så var tankarna fokuserade på jobbet.
Bara en och en halv timme in på passet har vi tre väktare som spanar förfullt på två personer i butiken. Jag blev uppjagad och tyckte det var lite spännande. När de sedan kom till kassan för att betala sina varor (de hade inte tagit någonting alls) springer de tre ut och tar fast en annan äldre man. Han åkte dit och erkände men fick sitta i nästan 2 timmar innan polisen kom. Det han tog gick han ut med i handen, försökte inte ens dölja det alltså.

Det var ju spännande och bra att de tog honom tänkte jag. Så fort polisen kommer så har vi ytterligare en konstig typ i butiken, så de tre hade span på honom. Men honom fick de inte se när han stoppade på sig något.

Och så vid fyra tiden så har de span på någon ny tjej, en svensk tjej som tog med sig en massa kläder in i provhytten, men som bara hade med sig 2 plagg ut. Hon hade kläder på sig värda 1200 kr. Hon nekade till allt, trots att kläderna i hennes påse och väska var sänderklippta där larmen hade suttit.

Så när klockan var sex och de flesta av oss fick gå hem var vi alla helt färdiga. En normal dag är vi lite trötta och sega när det närmar sig stängning, men en sådan här dag blir man helt färdig av att vara på sin vakt hela tiden.

Nu har jag i alla fall tagit mig till Gränna med bussen och väntar mest på att tiden ska gå och att klockan ska ticka till 01:15 så att jag kan sätta mig i bilen och köra in och hämta hem min älskling.
Hans batteri har tagit slut i hans telefon vilket är lite dumt, så jag hoppas verkligen att han är i tid, för jag är inte sugen på att stå och vänta alldeles ensam i jönnet.

Ja så är det.

Nu är jag ledig från jobbet i 4 dar, så jobbar jag här i Gränna imorgon och sedan ska Rickard och jag till Göteborg på söndag och sedan har pappa skänkt oss en hotellnatt i Halmstad på måndag och sedan på tisdag ska vi se om vi kan ta oss till Ullared, men vi lär ju inte vara ensamma med att ta oss dit när det är sådant här väder...

Skönt ska det bli att få krama honom i alla fall och bara vara nära varnadra i några dagar!

om längtan och flyktan

Här sitter jag i en ren lägenhet, jag blev väckt 11:40 idag av min sambo (som just nu inte är min sambo, mer särbo skulle man kunna säga). Jag tänkte att jag skulle göra något idag. Så jag började plocka iordning, när jag plockat klart dammsög jag och sedan skurade jag. Sedan när lägenheten var städad tänkte jag att jag skulle börja mitt nya liv, vilket innebär att alltid diska, eller i varje fall varje dag.

Sedan tyckte jag att det var på tiden att ta tag i träningen så jag gick ner och körde igenom mitt gymprogram och sedan lite löpning på det.

När jag kom hem undrade jag lite varför jag gjort allt detta på samma dag, sedan kom jag på att det var lite studieflykt, jag hade lovat mig själv att börja plugga inför tentan. Så omedvetet hade jag alltså studieflyktat hela dagen och nu sitter jag alltså här med pärmen framför mig och ska försöka ta tag i det nu, snart eller senare...

Nu är i alla fall min lya fin tills min man kommer hem.

Min bror har bokat en resa, värsta resan. Jag blir lite avis och skulle så gärna vilja göra samma sak. Han vet i alla fall att han ska sätta sig på ett flyg till Australien den 5 oktober. När han kommer hem har nog varken jag eller han någon aning om. Jag gissar att det blir i maj, juni någon gång. FUSK!
Jag skulle också vilja se Asien.

Jag och Rickard har också bestämt oss för att gör en liten resa. Vi kommer dock bara till Göteborg för att hälsa på anden och Malin och sedan har pappa fixat en hotellnatt åt oss i Halmstad. Så det blir 3 dar då vi är lediga tillsammans. Gött!!!

Och så har vi bokat in i en liten tripp i Österrike. Det ska bli underbart att få se lite mer av Österrike, tillsammans, bara vi i 5 dar. Vi ska till Hallstatt, en stad som är med på unesco:s världsarvslista. Vi har bokat ett rum i detta huset med balkong utmot sjön. Åh vad jag längtar.

Hela min höst kommer nog visserligen mest handla om att längta.

Nu ska jag återgå...

5 hela dagar kvar, nu kan jag snart räkna timmarna. 126 timmar och 50 minuter, tjooohooo.

ensam

Ja då var man gräsänkling då.
Rickard bor i vårt hem och jag bor i vårt hem, fast dessa "vårt" är inte samma. Jag bor många mil ifrån Rickard. Många, många.

Ibland längtar jag efter honom, ibland inte lika mycket. Värst var det i söndags då vi skulle mysa och allt bara var det sista. Men nu är det bara 21 sagar kvar tills vi träffas igen, 3 veckor. På dessa tre veckor är jag ledig 4 dar. Så det är bara 4 längtiga dar kvar. Jag längtar mer när jag är ledig.
Men en gång längtade vi efter varandra i över 4 månader, det var länge. Och jämfört med det så är ju inte 3 veckor någonting =)

Idag har jag röjt lite i lägenheten, varit hos frissan och klippt mig lite (eller mycket) och sytt ett par kallingar till mannen. Skrivit dagbok, 11 dar. Jade visst inte skrivit sedan den 15 juni, så jag har lite att skriva igen. Tur att det har hänt så mycket så att jag har lättare för att minnas.
Har aldrig tidigare skrivit dagbok, men mitt nyårslöfte i år var att försöka skriva varje dag i 5 år. Jag tror det kan bli skoj för att det kommer hända så mycket på dessa 5 år. Wien, plugga färdigt, skaffa ny lya och förhoppningsvis få jobb.

Jag tror att jag ska krypa ner i sängen, Rickard är på konsert, metallica, så han ringer nog inatt.

I lördags var Rickard och jag hemma hos lojsan och gistaf. Det var hur trevligt och roligt som helst. Sedan var vi inne i jönnet och festade, eller Killarna festade jag började jobba klockan 8 i söndags så jag lät bli att dricka, höll lojsan sällskap.
Hon ska ha en bäbis, eller hon och Gustaf ska ha det. I januari, h*n kommer att bli så söt. Lojsans mage har redan börjat växa. Skoj att vi ska flytta till jönnet när de får barn =)

27974-95
Jag och lojsan 2005, det var ett tag sedan, haha

lista

Har tänkt att blogga, men orkar inte skriva om allt jag har i skallen, så jag snodde stinas lista...

När föddes du?
i slutet av april 83

När duschade du senast?
i förrgår...

Vad har du bredvid dig?
skräp och flyttkartonger

Och hur är det med väggarna? Hur ser tapeten/färgen ut?
bruna väggar, men i köket är det grönt och i hallen rosa, usch och fy!

Vilket är det konstigaste namn du någonsin hört?
justus, men det är otroligt vackert

Vem vill du gifta dig med, och spendera resten av ditt liv tillsammans med?
Rickard =)

Hur många personer har du på din ICQ/MSN-lista?
Ingen aning, många fler än vad jag har kontakt med.

Vad gjorde du igårkväll?
lösta korsord och innan dess jobbade jag

Hur många barn vill du ha?
2

Har du någonsin varit kär i någon? På riktigt, alltså, inte bara flyktigt.
Japp 3 stycken

Hur mår du?
prima!

Vad tänker du på?
att det "bara" är 23 dar tills Rickard kommer hit å hälsar på!

Tror du på kärlek vid första ögonkastet?
ibland.

Tror du på evig kärlek?
ja, det gör jag, men man måste nog kämpa lite

Tror du att det finns en himmel?
hur menar frågeställaren?

Din frukost idag såg ut hur?
två smörgåsar med smör i handen på hojjen

Vilket är ditt favoritland?
Just nu Österrike, härligt land, med bra kultur och en trevlig pojk, men Sverige är oxå fint.

Vem är den snyggaste kändisen?
Brad pitt.

Tror du på mirakel?
nja

Hur många kuddar har du i sängen?
1

Den värsta känslan någonsin är....
just nu längtan, men det kan även vara helt underbart

Den bästa känslan någonsin är....
att somna nära nära.

Vad finns under din säng?
flyttkartonger

Vad är det första du tänker på när du hör orden a) Skola b) Barn c) Shoppa d) Vänner e) Nalle Puh
a) sommarlov
b) louises mage
c) Hilferstrasse
d) underbara.
e) gul

Vilket är ditt favoritcitat?
life is like a box of chocolates, you never know what you're gonna get

Vem är den fulaste människa du känner?
finaste är nog min bror, men fulaste vet jag inte

Skall pojkar ha långt eller kort hår?
rakat

Vilken är den senaste konserten du var på?
Anna Ternheim

Vilken är din favoritblomma?
Gerbera

Favoritdjur?
Hund, en hund jag såg i budapest

När går du och lägger dig?
när jag är ledig, runt halv ett, när jag jobbar runt 22

Vad attraherar dig hos män/kvinnor?
håller med Stina, Humor och självdistans.

Vad skall du göra imorgon?
Vara ledig, så skönt. Klippa mig och städa lägenheten och träna

Vilket är det första numret du tänker på?
305

Vilken av dina vänner kysser bäst?
vänner?

Hur mycket är klockan?
21:29

Vilken dag är det?
Onsdag

Hur länge har du suttit på nätet?
90 minuter

Vad ser du fram emot?
27 juli

Du kan inte leva utan...
sömn och mat

Vad vill du göra nu?
sova

Du avskyr verkligen...
orättvisa

RSS 2.0