Om Stockholmare

Vi är beredda att betala 43000 kr/kvm för att bo,
stå i kö en timma för att komma in på ett ställe där ölen kostar 60kr
och
gå på café där latten kostar 40.

Om vi är intelligentare så döljer dem det jävligt bra
 
Parlamentet om Stockholmare

42 dagar till tenta, vilket är väldigt snart =)

Jag kom på en sak.
Konstigt hur tid kan kännas egentligen.

Det är 42 dagar tills Rickard kommer hem, vilket känns som lång tid.
Det är 42 dagar tills jag har tenta, vilket inte känns som alls lång tid. Det känns som om det är busnära.

Så i fortsättningen ska jag tänka att:
Det är ju inte alls lång tid tills Rickard kommer hem. Det är ju den dagen då jag har tenta och det är ju väldigt snart...

Det är inte roligt att ha feber och vara fökyld

Min näsa rinner hela tiden, det är inte skoj. Jag har typ snytit (heter det så, eller snutit??) mig 10 gånger idag. Jag som bara avskyr folk som snyter sig och att snyta mig själv oxå..

Tyckte så synd om mig att jag tog tallriken med yoghurt till sängen i morse. Bara det att jag råkade välta den i sängen. Äckligt! Och irriternade.

Jag tog mig iaf till skolan idag. Kan konstatera att analys är inte så lite klurigt. Det går så otroligt snabbt fram att man inte hinner tänka själv. Men vi är, som Hanna sa, inte mest puckade längre =)
Jag stannade trots ett tungt huvud och en rinnande näsa till statistikkursen som var på eftermiddagen. Där var vi färdiga med typ alla uppgifter 30 minuter innan lektionen var slut. Lite skillnad mot analysen där vi hinner typ max två uppgifter på lektionstid.

Har köpt årets första julklapp som även är utdelad redan eftersom jag inte kan hålla mig. hehe. Glad blev bror iaf! Men priserna strulade lite visade det sig efteråt, så jag får ta det med R när han kommer hem. Men men. Det är ju inte hela världen.
Skoj iaf att redan ha köpt en finfin julklapp. Urläcker tycker jag!

Jag har skickat efter foton från pixdiscount.se, trodde bilderna skulle komma idag, men jag får väl vänta tills på  måndag. Hade varit skoj om jag hade fått dem för då hade jag kunnat pyssla med att rama in några av dem i helgen. Istället får jag väl plugga lite vilket också känns ganska viktigt. Jag ska fan-i-mig klara tentan på första försöket, trots att den sannolikheten inte är så stor, hehe! Skulle ju kunna beräkna den sannolikheten i sannolikhetskursen... Eller inte.

Idag ska jag unna mig att tillbringa resten av dagen i sängen.



(42 dar kvar)

Några bilder säger mer än flera tusen ord!!!

27974-23


27974-24


27974-20


27974-22


jag på skidor


27974-21



Här kommer en bild på bollarna jag ska spela med när jag väl tar grönt kort =)

Här är en bild på Rickard när han missar en putt, så retligt!

Här är den manlige vinnaren som tog sig ner för väggen på Snowboard med klubborna på ryggen.

Här ser ni hur nöjd Rickard är över min insatts som Caddie, hehe.

Tack Telia och Skistar för denna vecka! Det har varit helt underbart!!



(45 dar kvar)

Grönt kort, nästa!

Har hittat till en teliabutik så att jag kan kolla mail.

Har det helt sjuktbra! Rena lyxlivet! Allt Gratis!!! Och allt är väl ordnat, god mat, strålande sol och helt otroliga golfbanor. Gick i dag min första runda som Caddie, Rickard kom 4:a idag och vann igår.
Har umgåtts med många treevliga människor och inte en enda är snobbig. Tro det eller ej, men jag har lovat att jag ska försöka ta grönt kort i sommar. Hallå, fattar ni då att detta gjort intryck på mig!

Ikväll ska vi iväg med 62 andra för 3-rätters på HC i Hägfjället och sedan blir det nog nattklubb. Det är vi värda efter allt detta slit... Hehe.

Det är så gött!!!

Igår åt vi Fondue, i förrgår oxfilé och dagen innan det var vi i en lappkåta och åt god mat!

I morgon ska vi ut i backarna och få ytterliggare färg i ansiktet. Är just nu som en skär gris. Härligt!

Men snart ska vi tillbaka till verkligheten med plugg och annat. Då blir det att vara ifrån varandra i typ 7 veckor. Så vi får passa på att njuta av varandra några dar till...

Om ni inte har förstått det så mår vi helt kalas här!!!

Hej då!

Hej då folket!

Nu drar jag på mitt livsförsta golfsemester. Eller ska vi kalla det skidsemester? =)

Hur som så drar jag iväg för att åka skidor, se golf på snö, äta gött, dricka en massa öl och bara må allmänt bra tillsammans med Rickard!

Lyllo mig!

PUSS...

=)

Imorgon får jag träffa min prins. Jag har längtat helt sjukt mycket!

Stor?

Varför frågar man alltid barn vad de ska göra när de blir stora?

Jag förstår inte det!
För när blir man stor? Jag har bott ensam i snart 3 år och räknar mig ibland fortfarande som ett litet barn. Visserligen måste jag ta ansvar för att räkningarna ska bli betalda och att det finns mat i kylskåpet. Men jag anser mig inte vara sådär STOR än.

Stor kanske man blir när man har hus, eller är man stor när man skaffar sitt första riktiga jobb?
Eller så är det när man väljer att förlova sig och gifta sig?
Eller är det när man skaffar barn, eller är det när man går i pension?
Eller är det helt enkelt när man slutar med att städa lyan för att föräldrarna ska komma och hälsa på?

Jag blir nog aldrig stor för visst har jag så stökigt att jag måste städa lägenheten innan vänner och föräldrarna kommer på besök.


Medvind

Ibland är man glad och tycker att allt är skoj, sedan kommer en ganska hastig uppförsbacke och det mesta blir tufft och motigt helt plötsligt. Man blir sur och arg och ifrågasätter det mesta. Och så visar det sig att om man bara är arg och säger ifrån att man inte går med på det så vänder allt helt till nästa dag och allt ser ljust ut igen!

Så idag är helt enkelt en bra dag!! Trots att jag kanske i vanliga fall inte tyckt om denna dag, så är det en bra dag just idag. För att jag helt enkelt har medvind i ryggen just idag!

Å så har jag ju pratat med Rickard två gånger idag trots att han är i Spanien och jag lovade mig själv att bara prata med honom 2-3 gånger under denna tid. Det sket sig vilket jag just nu tycker är sååå gött! Nu kommer han hem om 96 timmar ungefär. Alltså inte alls lång tid kvar. Då får vi leka en hel vecka i snön, ska bli helt underbart!

Puss!


Vad syskon är till för...

Först nu, idag, berättade mappa för mig vad bror är till för.

Jo det är så är att jag har haft ganska tråkigt idag och då har jag ringt till mamma två gånger, men hon har haft en stressig sistadag på jobbet. Första gången så bad mamma att jag skulle riga och tramsa med pappa. Vilket jag gjorde.
Han var inte heller så jättesugen på att aktivera mig och sa till  mig att ringa och prata med bror. Jag gjorde som han sa och ringde och pratade med bror. Eller satt tyst i telefonen med bror, han var inte så sugen på att underhålla sin syster. Vi la på.

Andra gången jag ringde till mor sa hon efter bara en minut till mig att jag kunde ringa min bror för att bli underhållen. Men han svarade inte.

Lillebror är alltså till för att underhålla sin syster.



Var på en föreläsning om ADD ADHD och DAMP idag. Ibland tror jag att jag har en lindrig form av ADHD. Se här så ska ni få se, symptom på ADHD:

-Sömnstörning, insomningssvårigheter och lättväckta
-Hyperaktiva
-Humöret
-Rastlöshet
-Impulsivitet
-Svår i starten, alltså har svårt för att komma igång med saker
-Hyperfokusering. när de blir motiverade blir de superfokuserade. Sörs de då blir de jättestörda.

Man vet ju aldrig, det kanske är så.



Imorgon åker mappa och ToU till Alperna. Å så fuskigt! Men något som är bra är att jag får låna deras bil i en veckas tid.
Men vem ska jag då ringa till när jag är uttråkadt? Mappa och Rickard är bortresta och Bror tycker bara jag är tjajtig.

När bror och jag var ute och festade tillsammans i höstas sa en av hans kompisar "Jaha är det din lillsyrra?".
Tja, så hårt kan livet vara ibland.



Jag är gammal!!
Det är bara att konstatera! Jag har blivit kallad till cellprovskontroll om en månad. Ja jag vet. Jag är gammal!
Det är bara mammografin kvar då.
Föresten, varför heter det mammografi?? För det är ju inte bara mammor som går på mammografi.



Förövrigt så är bulan i min panna kvar än och läpparna vill visst aldrig läka.


VARFÖR?!?

Varför ska alla andra vara ute och resa och bli solbrända för?? Jag vill oxå resa till värmen!!

Även om det så var för att spela golf eller dra en bag så skulle jag kunna tänka mig att åka bort! Jag vill oxå resa så mycket som Rickard ska gör nu. Först en vecka till Spanien och sedan till Sälen 1 vecka. hem tre dar sedan åker han iväg igen till Spanien i drygt 1 månad och så direkt till Danmark.

Å vad ska jag göra?? Jo sitta här på mitt feta arsle (uttalas på jönnet språk) och läsa analys... Åhh, vad jag har tråkigt just nu!!

Jag har rättat en massa prov, det är svårt att rätta rättvist, men än sålänge tycker jag det är skoj att rätta prov. Om 4 år är jag säkert urless på det!

Åh, vem ska jag nu ligga och prata i telefon med på kvällen.

Ååååhhh vad ska jag äta nu?

Vad gring jag är. Jag är grinig för att jag är hungrig, men jag är nog lite grinig ändå. Fast när man pratar med mig är jag glad.

Drömde en mardröm i natt... Om mamma och pappa. Vaknade vid tre klarvaken. Ucsh isch inte roligt sånt!

Nu börjar mitt favvo program!! Hehe

Hejdå!

granskad

Idag ska jag bli studerad och granskad på min VFU!! En herre från Universitetet kommer ut och ska se hurdan jag är som lärare.
Jag är faktiskt inte ens nervös, och det är skönt! Ska bli kul och få lite respons på vad man gör för en gångsskull!! Det har ju knappt aldrig hänt tidigare!

Japp så är det!



På mitt tangentbord fungerar bara "mellanslagsknappen" på ena sidan. Oerhört störande. Kanske är ett tecken på att det behöver rengöras...

10 dagar kvar

Tio dagar kvar tills jag och Rickard ska till fjällen!
Fast först ska han en vecka till Spanien. Lyllo honom! Medan jag ska slita på med min VFU och på helgen ska jag till Storgården för kvälls/helgkurs.
Det är egentligen kul att ha praktik, men det är ju att undervisa jag tycker är roligt och det gör jag ju inte när jag sitter av 15 lektioner i veckan, men bara undervisar i 6...

Nu önskar jag att praktiken tar slut så att man får börja räkna lite matte igen!

Jaja, vi får se hur det går idag. Har planerat en laboration med vatten i klassrummet. Fårväl se vad mentorn tycker om det... Vet inte om man får ta in vatten i klassrummet. Men jag tror att det är enda sättet för de små filurerna (15 år gamla) att veta hur många ml det går på 1 cm3 och testa sig fram hur många liter det går på 1 dm3...

Japps, dax att dra iväg snart!

Finns det något...

...värre än när några 15-åringar driver med varandra till att stoppa upp en penna i röven på en uppstoppad svan för att sedan försöka få någon att stoppa pennan i sin egen munn?

...värre än att ha en mentor som tycker att man ska svansa efter henne hela tiden och som inte tycker det är ok att jag tar igen 3 dar som jag missar, pga en skidsemester, senare i vår?

...bättre än en 15-åring som kommer och öppnar sitt hjärta för en lärarstudent och undrar om han är onormal som blir upphetsad av att någon ger honom ryggmassage?

...bättre än när eleverna i en klass säger att de tycker att jag är en duktig såndär student eller lärare eller vad vi nu kallas?

...bättre än att avsluta en lektion och känna att man inte kunde gjort den bättre?

Horn

Slog i pannan så att jag såg stjärnor.
Nu har jag en bula.
En mycket stor bula!

Tjejklassikern!

Igår blev jag så inspirerad av Jennies telefonsamtal att jag först bestämde mig på att följa med henne och köra Lidingöloppet. Men när vi lagt på bestämde jag mig för att satsa på tjejklassikern som jag kommer att starta med Vätternrundan.
Jag ringde runt å hörde med folka jag trodde skulle ställa upp på den som tex mappa och bror. Tillslut smsade jag Sara för att höra om hon inte ville cykla Vätternrundan som vi pratat om så länge och hon lät positiv. Men så idag så träffade jag Jennie igen och berättade om mina planer. Och där har vi en tjej som inte bangar utan hoppade på mitt förslag om klassikern direkt!!

Jag ska göra det och att jag klarar det, det vet jag redan. Det enda som kan stoppa mig är om jag bryter något på kroppen!

Vi är minst 2 personer som ska göra det, vi hoppas på att LP är sugen på någon eller några av grenarna om hon inte vill klassikern!

För det första skulle vi ha så sjukt skoj! Och dessutom få lite träning på köpet!

Sånna här vänner är skoj att ha! Då man verkligen kan göra något tillsammans och sträva mot ett gemensamt mål!

Superskoj!


RSS 2.0